Publicat de: artzar | Mai 4, 2007

tine pasul…

mersul pe jos e ceva ciudat… suntem mai sedentari  decit strabuniinostri, facem fittness mai mult decit bunicii nostrii…in Romania aveai trotuare mici si stazi asemena…aici in Vancouver, am trotuare mici si sosele late ca sa ma descurajeze total sa merg pe jos…

aparut in EVZ

Ritmul vietii moderne este tot mai accelerat, iar pentru a tine pasul oamenii au tendinta de a merge din ce in ce mai repede. Potrivit unui studiu realizat in 32 de orase de pe glob, oamenii se deplaseaza pe strazi cu o viteza cu 10% mai mare decat acum un deceniu.

Cei mai iuti pietoni de pe planeta sunt cei din Singapore, a caror viteza a crescut cu 30% fata de 1994. Copenhaga si Madridul sunt cele mai „rapide” orase din Europa, in timp ce Bucurestiul se claseaza spre coada clasamentului, pe pozitia 26.

In opinia specialistilor, aceasta iutire a pasului este simptomatica pentru viata moderna, in care oamenii au ajuns obsedati de economia de timp si de comunicarea 24 de ore din 24.

Studiul a fost coordonat de britanicul Richard Wiseman, profesor de psihologie la Universitatea din Hertfordshire, care a folosit drept baza de comparatie un experiment privind viteza de mers realizat in 1994.

Concret, cercetatorii au ales artere suficient, dar nu excesiv de aglomerate din cele 32 de orase. Grupe de 35 de cetateni au fost cronometrati in timp ce parcurgeau o distanta de 18 metri.

Voluntarii din Singapore au strabatut cei 18 metri in 10,55 secunde si s-au clasat pe primul loc, urmati de danezii din Copenhaga cu 10,82 secunde si de madrileni cu 10,89. Bucurestenii au scos un timp de 14,36 secunde.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: