Publicat de: artzar | mai 26, 2007

n(e)am vacantza…?

vancante…vancante…poate cea mai asteptata perioada din an…sa scapi de rutina unui program, sa poti sa te destinzi putin, sa vezi, sa calatoresti, sa descoperi sa fi ceea ce nu esti in restul unui an intreg…

copil sau adult astepti vacanta ca pe un timp de recuperare, de reimprospatare, de reincarcare…dar nu-i asa ca avem nevoi de vacanta de dupa vacanta? uneori te intorci mai obosit decit atunci cind ai plecat…

citeam recent faptul ca cei mai buni turisti din lume sunt japonezii, urmati de americani si suedezi. Asta  arata o cercetare bazata pe opiniile a 15.000 de hotelieri din Europa, citata de Reuters si prezentata de hotnews. Japonezii au iesit in evidenta pentru ca sunt ordonati si politicosi, obtinand cu 35% mai multe voturi decat americanii.

hotelierii europeni ii vad pe suedezi linistiti si seriosi, spre deosebire de britanici care sunt pe locul cinci in topul celor mai rai turisti. Pe englezi i-au catalogat drept galagiosi, obraznici si ciufuti la bautura.

in clasamentul celor mai rai turisti conduc francezii, urmati de indieni, chinezi si rusi. Britanicii se claseaza pe locul secund in clasamentul celor mai prost imbracati turisti, dupa americani, si pe locul 5 in cel al celor mai zgarciti, in fruntea caruia se afla nemtii. Cu toate astea, sunt pe locul 3 cand vine vorba de turistii cu cele mai mari vacante. In frunte sunt americanii si rusii.

upppssss dar unde e bre, romanii? ROmanii un popor fara vacanta? N-au cum mai ales ca – vorba lui Dinescu – romanii s-au nascut obositi…Oricum cred ca au participat la sondaj dar si-au declarat alta nationalitate…care ar fi aceea?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: