Publicat de: artzar | Mai 26, 2007

se intimpla ceva…

Peste tot în lume se întâmplă ceva
Ceva foarte important se desfăşoară chiar în aceste clipe
Ne depăşeşte
Se răspândeşte mai rapid decât ne putem închipui
Noapte şi zi, de la răsărit, până la apus;
Are loc în oraşe, în sate, in metropole si in catune izolate
Această mişcare de la Dumnezeu acoperă pământul aşa cum apele acoperă fundul mării.
Se întâmplă chiar acum
Iar noi suntem martorii acestei mişcări ale lui Dumnezeu în vremea noastră.
Suntem chemaţi să ne rugăm noapte şi zi
Ne-am născut pentru o astfel de vreme –
Vreme de 24 ore pe zi, 7 zile pe săptămână, 365 de zile pe an
E vremea să-L căutăm pe Domnul
E vremea să trezim străjerii
 158432645_98557e52df_b.jpg

Chiar acum suntem martorii unei mişcări extraordinare de la Dumnezeu, prin Ziua Mondială de Rugăciune. Mişcarea aceasta determină milioane de creştini să-şi asume responsabilitatea de a se ruga pentru comunitatea lor şi pentru lume.
 
Deşi Ziua Mondială de Rugăciune uneşte Biserica o zi pe an, Dumnezeu formează lanţuri sau străji de rugăciune neîncetată, care să se roage pentru întreaga lume noapte şi zi.
______________________________________
 
Istoria abundă în relatări ale momentelor când Dumnezeu Si-a chemat Biserica să se roage noapte şi zi.
Preoţii din Vechiul Testament umpleau templul cu laude, închinare şi mijlocire 24 de ore din 24.
 
In Faptele Apostolilor 1-2 citim că Duhul Sfânt S-a pogorât asupra Bisericii primare după zece zile de rugăciune neîncetată, noapte şi zi.
_______________________________
 
Creştinii din secolele al treilea şi al patrulea se retrăgeau în mănăstiri şi în adăposturi, în deşert. Trăiau izolaţi şi se rugau noapte şi zi. Mijloceau pentru comunitatea lor şi pentru lume, folosind Sfânta Scriptură drept ghid de rugăciune.
 
In Irlanda, mai exact în Bangor, lângă Belfast, s-a ţinut o strajă de rugăciune timp de 300 de ani, în timpul căreia era spusă în rugăciune cartea Psalmilor, în cicluri de câte 8 ore, 24 de ore din 24, 7 zile din 7.
 
Aceste relatări ni-L arată, doar puţin, pe Dumnezeu la lucru, de-a lungul veacurilor – şi acum a venit rândul nostru. Avem şi noi şansa de a face parte din istoria pe care o scrie Dumnezeu, şansa de a schimba destinul naţiunii proprii, prin închinare şi mijlocire continuă.
 

Mişcarea aceasta de rugăciune neîncetată a sporit mult în timpul ultimului deceniu şi se răspândeşte într-un ritm uimitor.
 
Nu există o reţetă pentru planificarea şi desfăşurarea unei străji de rugăciune neîncetate; fiecare comunitate este liberă să se închine lui Dumnezeu potrivit propriilor nevoi şi în locurile dorite. Fie în turnuri de rugăciune, fie în camere aglomerate, în închisori sau case, Dumnezeu lucrează. Şi fiecare strajă de rugăciune se adaugă şuvoiului de rugăciuni care străbate globul.  
 
Vechea cetate a Ierusalimului a fost locul din care Dumnezeu, prin prorocul Isaia, i-a chemat prima dată pe străjeri să-şi ocupe locul pe ziduri – iar în zilele noastre copiii lui Dumnezeu răspund din nou acestei chemări şi în întreaga lume străjerii încep să-şi ocupe locul pe zidurile cetăţii lor.Incă din 1987 Casa de rugăciune din Ierusalim a aşteptat înaintea Domnului în continuu, fără odihnă. Aici, prin porţile Ierusalimului, echipele de rugăciune acoperă pământul cu rugăciunile lor, în cicluri de câte 2 ore, 24 de ore din 24.
Peste vale, dincolo de vechiul zid, o altă strajă de rugăciune neîncetată se roagă noapte şi zi. Vizitatori din întreaga lume se alătură acestei străji, care este ferm ancorată pe o temelie de laudă şi închinare.
 
Si în Kansas City, Statele Unite, mijlocitorii au auzit chemarea la rugăciune şi, din 1999, au format o strajă de rugăciune neîncetată la International House of Prayer.In EGIPT, pe muntele Maquattam, se fac zilnic plimbări de rugăciune pentru oamenii din Garbage City.
În Orientul Mijlociu sute de credincioşi se adună în biserici sau în locuri secrete, ca să stea în spărtură. În alte locuri, cum ar fi deşertul, se formează lanţuri de rugăciune.În ciuda prigoanei constante şi a multor catastrofe naturale, biserica din Indonezia este una dintre bisericile cu cea mai rapidă creştere din lume. Cu o reţea de rugăciune NATIONALA în peste 500 de oraşe, credincioşii creştini se strâng pentru a se ruga zi şi noapte, în ceea ce ei numesc turnuri de rugăciune. Poporul sud-coreean este de mulţi ani un deschizător de drumuri în ceea ce priveşte războiul spiritual şi rugăciunea – numeroase lanţuri de rugăciune din toată ţara se luptă în rugăciune noapte şi zi în fiecare zi a anului, având credinţa că Dumnezeu va produce breşe spirituale şi va aduce mântuire şi revigorare peste Coreea de Nord şi peste restul lumii.În BRAZILIA o iniţiativă numită „Lanţul de reacţie” mobilizează bisericile locale să se angajeze să se roage 7 zile non-stop. Ţelul lor este de a mobiliza 1000 de străji de rugăciune pe săptămână, care să se roage pentru naţiunea lor şi pentru lume.Mii de creştini vin în Franţa pentru străji continue de rugăciune şi de închinare.În India se formează străji de rugăciune neîncetată şi mii de credincioşi se alătură străjilor care unesc Trupul lui Hristos din această naţiune dens populată. Unele străji de rugăciune sunt localizate în „locuri întunecate” din lumea noastră – şi în timp ce copiii lui Dumnezeu se roagă lui Dumnezeu ca făgăduinţele Sale să se împlinească – lumina Sa străpunge întunericul, aducând schimbare spirituală şi transformând viaţa oamenilor şi situaţiile în care se află.
 
În închisoarea OLMOS, din Argentina, au loc schimbări reale pe măsură ce deţinuţii descoperă puterea rugăciunii neîncetate. De-a lungul întregii zile, mai multe celule ale închisorii se roagă, iar la căderea nopţii se formează o strajă de noapte, căci s-au decis să nu doarmă, nici să nu aţipească, ci să-L aştepte pe Domnul. Iar fiecare dimineaţă este întâmpinată cu strigăte bucuroase de închinare. Într-adevăr, un exemplu de închisoare… de lăudat.
Cândva aceste turnuri păzeau oameni precum Nelson Mandela, în infama închisoare Polsmoor, dar acum mijlocitorii stau în spărtură noapte de noapte pentru cei pe care societatea i-a respins, dar pe care Dumnezeu îi iubeşte.

O mamă din Africa de Sud a pus bazele unei străji de rugăciune neîncetate când fiul ei a devenit dependent de droguri şi a îmbrăţişat satanismul. Ea era hotărâtă să-şi vadă fiul eliberat, iar astăzi sunt peste 300 de lanţuri de rugăciune neîncetată, unde peste 12.000 de credincioşi se roagă pentru dependenţii de droguri şi adepţii satanismului.
Da, lumina continuă să străpungă întunericul.

Acest vin nou începe să se reverse în fiecare naţiune a lumii şi tinerii găsesc noi moduri de a se ruga, dinamice şi captivante.  
In KENYA tinerii au pus temelia unei case de rugăciune într-o veche sală de clasă, şi minutele se transformă rapid în ore pentru aceşti tineri care se luptă fără încetare până găsesc prezenţa Domnului.Generaţia aceasta nu va îngădui timpului să-i împiedice să aştepte în prezenţa Dumnezeului celui viu. În Irlanda de Nord tinerii recunosc că intră în prezenţa lui Dumnezeu scoţându-şi încălţămintea din picioare. Şi copiilor li se oferă ocazia de a învăţa să se închine şi să mijlocească tot mai bine. Fiecare rugăciune se adaugă şuvoiului de rugăciuni pentru cei pierduţi şi pentru cei în suferinţă şi aminteşte mereu de faptul că cei care caută Faţa lui Dumnezeu cu sinceritate vor avea parte de mai mult decât ceilalţi.
 

Prorocul Ioel a prorocit că în zilele de pe urmă Dumnezeu va turna Duhul Său peste orice făptură, tinerii vor avea vedenii, iar bătrânii vor visa visuri. În vremea noastră vedem aceste cuvinte adeverindu-se zilnic şi, când tinerii acţionează în ascultare, şi bătrânii se adună în centrele de îngrijire pentru vârstnici şi mijlocesc şi ei pentru această lume pierdută.
 
Într-o comunitate săracă, de aproape 1,3 milioane de persoane, de la periferia oraşului Johannesburg, are loc o mare schimbare. S-a format un lanţ de rugăciune într-o casă, un loc care a devenit un bastion al speranţei pentru toţi cei care îi trec pragul. Peste 60 de lanţuri de rugăciune se desfăşoară în comunitatea aceasta noapte şi zi – şi în fiecare zi li se adaugă alţi oameni. Acelaşi lucru se întâmplă în zeci de alte sate din toată Africa de Sud.Rugăciunea a schimbat atmosfera spirituală a acestei comunităţi, iar poliţia recunoaşte că traiul în oraş este mai sigur acum, de când poporul lui Dumnezeu se roagă.
 
Aşadar, de la răsăritul soarelui, până la apusul lui, 24 de ore din 24, Numele lui Dumnezeu este înălţat pretutindeni pe pământ. Vă invităm să vă alăturaţi acestei mişcări, aducând naţiunea dv. şi întreaga lume înaintea Tronului de har. Haideţi să STAM PE ZIDURI, haideţi SA II TREZIM PE STRAJERI şi să ne rugăm noapte şi zi ca făgăduinţele lui Dumnezeu legate de împărăţia Sa să se împlinească şi ca voia Sa să se facă precum în ceruri, aşa şi pe pământ.

multumesc Nelu Peia, ai stiut mereu sa stringi oameni linga tine pentru scopuri nobile…am atitea amintiri frumoase si cite inca nu s-au intimplat… 

Reclame

Responses

  1. Doamne ajuta 😉 Multumesc pentru imagine 😉

  2. […] o imagine potrivita pentru articolul care urmeaza si am gasit o insemnare mai veche pe scara cerului. Am primit urmatoarea scrisoare-invitatie pe […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: