Publicat de: artzar | Iunie 1, 2007

evanghelia pentru oameni ocupati – Pirates of the Caribbean: At World’s End

 Piratii din Caraibe ne ataca din nou vara asta. Sau mai bine zis ne fura timpul si ne duc cu ei dincolo de capatul lumii…interesanta oferta de voiaj chiar daca nu esti pregatit pentru concediu…e profund uman sa vrei sa stii ce e dincolo…si mai ales sa afli Adevarul inca de aici si nu dupa ce ai plecat in calatoria fara intoarcere…

Piratii ne vrajesc din nou prin efecte 3D, muzica (Hans Zimmer – imi place cum compune, e unul din cei mai titrati compozitori de la Hollywood), umor, mersul balansat al lui Jack Sparow si…si cam atit. Altfel subiectul e destul de usor, o alta poveste care vrea sa te deconecteze de al ritmul stressant al vietii. Ce ar mai fi de remarcat? Efortul de echipa, atingerea scopului, tradarea si dragostea. Toate subiecte cu conotatii contemporane…Exista cred si un subiect care apare transpare din background-ul actiunii: lumea de dincolo de moarte. Ce e dincolo? Cum pot sa stiu?

group500.jpg

Pentru crestini raspunsul la acesta intrebare este adus tocmai de Evanghelie: Isus Cristos a biruit moartea “cu moartea pe moartea calcind’. Incerind o usoara analogie cu filmul, planul lui Dumnezeu, atunci cind l-a trimis pe Fiul Sau, Isus Cristos, in lume, a fost acea de a duce la bun sfirsit o misiune de salvare. Erau nu un om, erau miliarde de oameni care trebuiau adusi, scosi, scapati de la capatul lumii…Isus insusi spune despre asta in  Ioan 5:24: “Adevarat, adevarat va spun, ca cine ascultă cuvintele Mele, si crede in Cel ce M-a trimis, are viata vesnică si nu vine la judecata, ci a trecut din moarte la viata.” 

Legat de aceiasi realitate autorul epistolei catre Evrei spune despre Isus Crisos: “(El)…prin moarte, să nimicească pe cel ce are puterea morţii, adică pe diavolul, şi să izbăvească pe toţi aceia care prin frica morţii erau supuşi robiei toată viaţa lor.” Isus ne-a rascumparat sufletul de la moarte si ne-a chemat sa fim alaturi de El in aceasta misiune de salvare.  Intr-un fel provocam imparatia intunericului ori de cite ori spunem Adevarul despre mesajul lui Dumenzeu. Capitanul nostru nu este Jack Sparow, ci Isus Cristos. Si mai mult decit orice, Capetenia noastra nu ne tradeaza niciodata.

 “Pirates of the Caribbean: At World’s End” deschide usa larg discutiilor despre supranatural si ce se intimpla dincolo de moarte. Intrebari profunde, cu tenta filosofica, care necesita raspunsuri profunde,atente, documentate. Exista carti in biblioteci si ceva resurse in reteaua internet care pot ajuta orice intrebator… Gindesc la citeva directii pe care filmul le scoate la suprafata si care au legatrua directa ci viata de aici si cea de dincolo… 

  • Crezi ca este un loc supranatural? Crezi ca exista un conflict deschis care se desfaroara pe pamint intre bine si rau?

Efeseni 6:12  Caci noi n-avem de luptat impotriva carnii si sangelui, ci impotriva capeteniilor,impotriva domniilor, impotriva stapanitorilor intunericului acestui veac, impotriva duhurilor rautatii care sunt in locurile ceresti. 

  • Ce se intimpla cu omul cind acesta moare? Daca nu exista Olandezul Zburator sa preia omul si sa-l includa in echipaj ce se intimpla cu el. Crezi in Iad si in Rai? Biblia, descrie Iadu-ul ca un loc de suferinta si de durere continua.

Matei 25:41 Apoi va zice celor de la stânga Lui: „Duceţi-vă de la Mine, blestemaţilor, în focul cel veşnic, care a fost pregătit diavolului şi îngerilor lui! 

Marcu 9;45b-46 să fii aruncat în gheenă, în focul care nu se stinge,unde viermele lor nu moare, şi focul nu se stinge. 

  • Isi vind oamenii sufletul? Crezi ca vei suporta consecintele alegerilor tale in existenta viitoare?

Biblia are raspunsul pentru intrebari vitale. Exista ratiuni pentru a da credit mai mare celor scrise in ea, decit altor idei care se ofera drept raspunsuri la problema vesniciei… 

Ca si crestin sunt beneficiarul unei actiuni de salvare si sunt parte dintr-un echipaj de salvare. Harta dupa care ma ghidez este Biblia si in drumul meu am dat si peste tine.  

Alege viata, oferita de Isus Cristos, ca sa traiesti…dincolo de capatul pamintului…

Reclame

Responses

  1. nu mi se pare firesc sa pui alaturi piratii din caraibe, un film prost a carui singura pretentie e sa fie prost cu fragmente din Biblie. Adica amesteci lucrurile intr-un mod nepermis…

  2. faptul ca putem comenta si lucruri „proaste”(standardul difera de la persoana la persoana, de la virsta la virsta) si putem gasi in ele repere care sa ne ajute sa nu-L uitam pe Dumnezeu, mi se pare permis…mai ales ca nu te obliga nimeni sa faci la fel;


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: