Publicat de: artzar | Iunie 3, 2007

a iubi…fiinta umana… – 2

A iubi o fiinta umana inseamna a fi destul de umil pentru a primi tandretea si afectiunea sa, fara a juca vreun rol. Inseamna a accepta cu placere ceea ce oamenii vor sa impartaseasca cu tine, fara a le cere ceea ce ei nu pot oferi sau nu iti pot da. Inseamna sa-i fii recunoscator lui Dumnezeu pentru minunea ca ei exista, si de a simti prezenta lor ca o adevarata binecuvantare pe care o primesti pe calea ta. Inseamna sa te bucuri de fiecare experienta cand sunteti impreuna stiind ca fiecare zi este pina la urma o experienta incerta. Inseamna a trai fiecare ocazie de parca ar fi ultima cand mai sunteti impreuna si a transforma obisnuitul intr-o creatie noua si miraculoasa.

A iubi o fiinta umana inseamna a exprima in mod spontan caldura ta prin prin privirea ta, prin gesturile si zambetele tale, printr-o grija delicata si atenta, prin cuvinte simple si cinstite. Inseamna sa o faci sa inteleaga cat de mult apreciezi frumusetea sa interioara, chiar si acele calitati pe care persoana in cauza inca nu si-le recunoaste. Inseamna sa recunosti potentialul ei latent si sa o ajuti ca samanta adormita din ea sa infloreasca. Inseamna sa o faci sa inteleaga ca dezvoltarea ei personala este intradevar importanta pentru tine. Inseamna sa o ajuti sa-si descopere talentele creative, sa o incurajezi ca sa traiasca la potentialul ei complet. Inseamna sa o ajuti sa inteleaga comorile spirituale interne pe care le poseda si sa colaborezi pentru a-i face viata o experienta mai bogata si mai semnificativa.

A iubi o fiinta umana inseamna si a fi capabil sa stabilesti propriile tale limite. Inseamna sa te respecti pe tine insuti si sa nu lasi pe altii sa treaca peste ceea ce tu consideri ca sunt drepturile tale personale. Inseamna a recunoaste si respecta limitarile, privind cu apreciere dar fara idealizare. Inseamna a va bucura atunci cand sunteti de acord si de a aceepta cu seninatate cazurile in care nu sunteti de acord. Si daca vine o zi in care caile voastre se despart in mod inevitabil, atunci veti fi in stare sa va despartiti in pace si armonie astfel incat sa va amintiti cu recunostinta de valorile pe care odata le ati impartasit.

A iubi o fiinta umana insemana a-i acorda libertatea de a nu fi de acord cu tine, de a-si exprima un alt punct de vedere…

A iubi o fiinta umana, este in esenta a iubi ceea ce Dumenzeu a creat, asa cum El a rinduit sa apara. 

A iubi o fiinta umana inseamna sa intelegi ca esti doar o nota dintr-o partitura ce alcaturieste simfonia lumii.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: