Publicat de: artzar | Iunie 14, 2007

gena lui Dumnezeu sau jena oamenilor de stiinta

Revista franceza „La Vie” a prezentat numerele trecute o serie de materiale, studii stiintifice, care prezentau o concluzie bomba: inclinatia spre credinta, misticism ar fi determinata de actiunea unei gene.

Dr. Dean Hamer, expert in biologie moleculara compară, a realizat o certare curinznd patrimoniul genetic a 1.000 de voluntari după ce aceştia au fost supuşi unui chestionar menit să le evalueze credinţa religioasă.

Dupa ce a analizat datele obtinute, expertul si echipa sa a izolat o genă numita initial VMAT2 pe care a denumit-o apoi ‘’gena lui Dumnezeu’’. Hamer a detaliat ulterior faptul că trăirile religioase pot fi rezultatul acţiunii şi interacţiunii mai multor mii de gene, şi nu ale uneia singure.

Un alt studiu prezentat de publicatia franceza, a fost realizat de psihologul american Laura Koening pe un eşantion de 546 de voluntari, dintre care 100 de gemeni. Concluziile au fost că abia la vârsta adultă gemenii monozigoţi ajung să manifeste concepţii similare despre religie, fenomen care nu s-a regăsit şi la ceilalţi subiecţi implicaţi înstudiu.

Asta ar putea ajuta probabil exprimarea larg raspindita…”eu vreau sa cred dar nu e pentru mine…nu m-a ales pe mine Dumnezeu”…i-ar ajuta pe cei care inca ignora realitatea biblica si pun totul pe seama hazardului si straduintei.

Daca exista repere genetice inseamna ca eu sunt crestin datorita strabunicilor mei care s-au casatorit cum trebuie…gena asta vorbeste de inclinatie spre misticism sau vorbeste despre Creator? depinde ce scoala ai facut si ce teorie ai imbratisat…

nu s-a spus daca toti ar avea aceasta gena…

ce-ti e si cu stiinta asta… in loc sa explice lucrurile mai rau le complica…in loc sa analizez faptele si sa prezinte concluziile, mai intai fixeaza concluziile si apoi incerca sa adun fapte pentru ele…

in Evul Mediu cuvintul de autoritate il aveau teologii…”a spus teologul X” sau „au concluzionat teologii..”; astazi „oamenii de stiinta” este sintagma de autoritate , nu? cind zic „oamenii de stiinta au…” putini isi mafiesta indoliala… cauzalitate, determinism…si undeva departe…creationism…

daca vrem sa promovam evolutionismul  ca o alternativa la stiinta creatiei, atunci trebuie de asemenea sa predam teoria cu barza ca o alternativa la reproducerea biologica, nu?

Reclame

Responses

  1. Daca e o gena aparte la unii si la altii lipseste, atunci cine e de vina daca ei nu vor crede? Sau kestia asta subliniaza suveranitatea lui Dumnezeu si infirma liberul arbitru? Hmm..


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: