Publicat de: artzar | iunie 17, 2007

Dumnezeu cautind prin gunoaie…

Vi-L închipuiţi pe Dumenzeu cautand prin gunoaie?

gunoi.jpglefta, fiul unei prostituate, era un baiat din flori. Crescut intr-un mediu ostil si plin de abuzuri, in cele din urma a fost aruncat in strada si a devenit liderul unei bande de rebeli. Lucrurile s-au schimbat cand israelitii au avut nevoie de un om curajos ca sa-i invinga pe amoniti. Acestia i-au spus lui lefta: „Vino de fii capetenia noastră … capetenia tuturor locuitorilor Galaadului” (Judecători 11:6,8). Aşa că zis şi făcut, el i-a condus spre victorie şi a devenit căpetenia lor. Poţi citi povestea lui în Judecători, capitolele 11-12.

Intr-un fel lefta aparţinea tronului cum Al Capone aparţinea poliţiei! Nu avea nici un drept să se afle acolo, exceptând un singur lucru, harul lui Dumnezeu! Lui Dumnezeu îi place să ia de la tine ceea ce te trage în jos şi să-l folosească spre slava Lui. El îi transformă pe învinşi în câştigători. El”… ridică din gunoi pe cel lipsit. Ca să-i pună să şadă alături cu cei mari” (1 Samuel 2:8).

Adevărul este că în ochii lui Dumnezeu cu toţii am fost la locul nepotrivit până când El s-a îndurat de noi şi ne-a mântuit. Pavel spune: „Nu vă înşelaţi în privinţa aceasta: … nici hoţii, nici cei lacomi, nici beţivii, nici defăimătorii, nici hrăpareţii nu vor moşteni împărăţia lui Dumnezeu. Şi aşa eraţi unii din voi! Dar aţi fost spălaţi … aţi fost socotiţi neprihăniţi, în Numele Domnului Isus Hristos…” (1 Corinteni 6:9-11).

Singura diferenţă dintre noi şi lefta este că Dumnezeu a ales ca nouă să ne arate trecutul ca să putem învăţa de pe urma lui. Astăzi, El alege să-ţi ascundă trecutul în sângele Lui, aşa că nimeni nu va mai şti vreodată ce fel de om ai fost înainte ca harul Lui să te transforme. 

Dumnezeu s-a uitat prin gunoaie si m-a gasit si pe mine…
 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: