Publicat de: artzar | Iunie 19, 2007

atunci cind cifrele devin litere…

statistica:

pe o masa sunt doua mere. in incapere sunt doua persoane. tu si cu mine. eu maninc ambele mere. statistic vorbind tu ai mincat unul si eu am mincat unul…right?

cind am ocazia citesc statistici(nu doar le fac)…mai corect spus interpretarea lor…uneori ma uit si la lucrurile pe care nimeni nu le baga in seama…statistici.jpg

cind l-am descoperit pe George Barna si echipa lui mi s-a parut un lucru fantastic…un om care ofera crestinismului parghii, motive si posibile explicatii la impactul pe care il mai au invataturile divine asupra crestinilor si apoi la nivelul intregului glob. stiu ca este o parte riscanta in a incerca sa organizezi totul doar pe baza acestor indicatori…

acum 7 ani am dorit sa infiintez o filiala Barna in Romania…lucrurile au demarat si depasit putin faza de intentie, de propunere… dar cum statistica nu e un dar duhovnicesc, greu de gasit oameni prin conducerile bisericilor care sa vada utilitatea unui astfel de pas… a fost o alta ocazie in care am putut sa ma intreb retoric de ce pentru lucruri normale nu se gasesc nici oameni si nici resurse financiare…am continuat doar sa prezint la radio – alaturi de Irina –  studiile Barna in cadrul emisiunii „Din 4+1 Puncte Cardinale”…ce vremuri moncher…ce vremuri…

citeam recent un ultim studiu care cuprindea diferentele dintre atei/agnostici si crestini; conform unei concluzii un numar foarte mare de atei considera radicalismul crestin mult mai periculos decit radicalismul islamic…(!!!)

segmentul de oameni care decid sa nu mai creada in Dumenzeu creste de la o generatie la alta; numarul agnisticilor/ateilor a crescut cu de la 6  % in rindul populatiei peste 61 de ani si 9% in rindul populatiei 42-60 de ani(celebrii Boomers) la 14 % in rindul celor cu virsta cuprinsa intre 23-41 ani si 19% in rindul celor cuprinsi in tre 18-22 ani.

A Secular, Faith-Resistant Mindset
is More Common among Young Adults

generation current ages 1992* 2007*
adult 18-22 19%
Busters 23-41 16% 14%
Boomers 42-60 8% 9%
Elders 61+ 4% 6%

* % atheist and agnostic
(Source: The Barna Group, Ventura, CA)

ne credinciosii din America manifesta mai multa neimplicare sociala (miscarea „I don’t care…”);doar 78% dintre ei ar merge la vot, doar 20% s-ar implica in actiuni de voluntariat si doar 41 % s-a rimplic ain ajutorarea celor nevoiasi. La aceleasi capitole crestinii ar participa 89% la vot, 30% in actiuni de voluntariat si 68% in ajutorarea celor nevoiasi.

Stilul de viata este mult mai bun la atei/agnostici decit la crestini. Crestinii sunt mai centrati pe credinta lor si nu se gindesc asa de mult la cum sa traisasca o viata cu un comfort inalt.

Amblele grupuri au in proportie egala ca au probleme cu datoriile, cu adictiile de tot felul si in incercarea de gasi noi prieteni. 

Un alt lucru in comun…in ultima periaoda ambele grupuri au discutat in proportie egala despre subiecte politice, morale si spirituale.

studiul semnaleaza dificultatea reala a crestinilor in a aborda subiecte si si a gasi raspunsuri eficiente fata de problemele ridicate de „noul mediu de evanghelizare”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: