Publicat de: artzar | Iunie 21, 2007

dusmanul din interior – frica

Black Hawk Down…ai citit cartea sau ai vazut filmul…razboi, suferinta, moarte, nedreptate, salvare…si linga toate un cuvint: frica.

atit cartea cit si filmul au la baza o intimplare reala in care un rol important il detine comandantul Struecker. Unul dintre oamenii de virf ai armatei americane, activist inca din 1980, Struecker a fost cel care a condus operatiunea de salvare a trupelor americane prinse in acea confruntare.rangers.jpg

„Diferenta dintre a fi un las si un erou nu o face absenta sentimentului de frica. Ci ceea ce faci atunci cind esti speriat” – a declarat Struecker.

Astazi fostul comandant lucraza ca si capelan al armatei americane, intrucit Struecker este born-again christian. Experienta sa cumulata pe diferite fronturi de lupta si misiuni, in care a trecut alaturi de Dumenzeu, este curpisa in cartea „Un drum fara frica”.

„Crestinii au motivele lor de teama de frica, cel mai adesea frica de viitor…Uneori frica se dezvolta in relatiile pe care le ai, in casatorie; altii se tem din cauza unor motive financiare sau nesiguranta unui loc de munca…Struecker crede ca cultura de tip macho promovata in societate duce la gindirea simplista: frica = slabiciune”. Adevarul este exact reversul situatiei. Cind apostolul Pavel s-a rugat Domnului ca sa-i ia aceea infirmitate, aceea slabiciune, Domnul Dumnezeu i-a raspus ca puterea Lui ii este suficienta pentru a depasi acea slabiciune.

Ca si crestin a mers in multe actiuni militare gindindu-se ca nu se mai intoarce…a simtit frica… dar cea care l-a ghidat mereu a fost frica de Dumnezeu inteleasa din perspectiva Suveranitatii lui Dumnezeu.

„El foloseste orice situatie pentru a ma ajuta” – declara capelanul Struecker

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: