Publicat de: artzar | Iunie 22, 2007

crestinism pe silent

Intram pe site-uri pe internet, vezi si pagina de fata, vizitam, consumam ce e de consumat in modul cel mai tacut cu putinta, ca niste anonimi nestiuti de nimeni! Si plecam mai departe spre un alt magazin spiritual!

Acuma poti alege tu ce mesaj vrei! Cauti mesaje de incurajare? Vezi pagina cutare…Cauti mesaje despre casatorie? Vezi pagina cutare…Nu prea sunt cautate mesajele de mustrare! Astea ne indispun, ne strica ziua!

De fapt noi trebuie sa ne simtim bine, nu Dumnezeu! Centrul de greutate este mutat complet de pe Dumnezeu si planurile si dorintele Lui pe noi, planurile, dorintele si lucrarile noastre! Asa ne traim de fapt si viata! Privind biserica si viata de crestin ca un mare fast food spiritual!

 Mai consumam o predica, mai consumam o cantare, mai consumam o poezie! Daca n-avem ce consuma, ne mutam trupurile in alta parte, in alta biserica, consumand, consumand si iar consumand! Fara sa fim cu adevarat implicati in lucrare! Nici macar nu ne mai misca subiecte ca jertfa Domnului Isus, subiecte legate de misiune, subiecte care prea ne cer! Pe acestea le privim ca pe niste subiecte expirate, poate chiar alterate.

Nu ne mai misca deloc!

Ne-am facut niste etichete de crestini “consumatori” si atat! In rest… pasivi, expirati, bolnavi si fara continut! Suntem fantani infundate, fara apa! 

Predicatori excelenti, oratori excelenti, dar fara continut! Toti stim sa predicam verbal! Suntem toba de carte! Stim atat de bine de ce Moise nu a intrat in tara promisa, dar nu ne doare deloc pentru omul, pe care de nevoie il numim frate, din ultima banca de la biserica care e bolnav de diabet! E problema lui! Domnul sa aiba mila de insulina lui! Si de pensia lui! 

La cer ne gandim destul de rar! De doua ori pe saptamana, cand e intalnirea mare a Bisericii duminica si cand avem repetitie la cor sau intilnire de tineret. In rest suntem pe silent! Preferam sa traim nestiuti si nederanjati de nimeni! Preferam singuratatea! Traim pe principiul: eu nu deranjez pe nimeni, nimeni sa nu ma deranjeze pe mine!  silence11.jpg

Strangem comori aici jos pe pamant si le neglijam pe cele vesnice! Cum ar fi dragostea de frati, jertfa, smerenia, iubirea de oameni. „Astea e mesaje pentru cei slabi, pentru incepatori…stii tu de cind sunt eu credincios, bai…?!”   

Ne lasam cumparati de pamant, ne luptam pentru functii, suntem prinsi cu lucrul, goliti de dragoste si de tot ceea ce inseamna Dumnezeu! Pentru ca Dumnezeu este dragoste! Si dragostea lui Dumnezeu nu e de pe buze! 

Domnul Isus n-a murit pentru vile si interese, nu a murit sa ne impresioneze pe noi! A murit pentru suflete, trasandu-ne o cale si o directie!  

E mai comod insa sa-ti traiesti crestinismul pe silent!  Sssssiiitttt…!Citeste fara zgomot…Ssssssiiiitttt… sa nu deranjam pe cineva…

Reclame

Responses

  1. Traim intr-o lume in care e bine sa fii cat mai discret/a.Stiu eu ce spun ! 🙂


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: