Publicat de: artzar | Iunie 24, 2007

sfirsitul vremurilor… dupa Newton

Un  manuscris vechi de aproape 300 de ani care apartine lui Isaac Newton a fost expus timp de citeva zile la Jewish National and University Library. Manuscrisul prezinta insemnari, studii facute de Isaac Newton despre data exacta a evenimentelor descrise in cartea Apocalipsa precum si detaliile precise referitoare la dimensiunile templului din Ierusalim. Isaac Newton este cunoscut mai mult pentru lucrarile sale din domniul stiintei, fizica moderna, astronomie, optica si istorie decit pentru cele din domeniul religios.

Isaac Newton

Expozitia din Ierusalim il prezinta pe Newton ca un cercetator amanuntit al Bibliei, un om care a manifestat o credinta profunda. Scrierile prezentate evidentiaza note de studiu la cartea Apocalipsa si catrea Daniel, incerincd sa gaseasca mai multe repere privitare la sfirsitul vremurilor.

Aceste lucrari se afla in arhiva muzeului inca din anul 1969. Documentul nu a mai fost facut public, accesul la el fiind rezervat in trecut doar cercetatorilor.

(Photo: AP / The Jewish National and University Library, handout)

Folosind detalii ale Cartii Daniel si combinind cu cele prezentate in Apocalipsa, Newton a ajuns la concluzia ca sfirsitul lumii nu va fi mai devreme de 2060. „Poate fi mai tarziu dar n-am nici un detaliu ca va fi mai repede” nota Newton.

In alt document cercetatorul analiza profetiile biblice referitoare la intoarcerea evreilor in Israel si detalii privitoare la Templul din Ierusalim.

Expozitia prezinta si o scrisoare a lui Albert Einstein catre Abraham Shalom Yahuda in care Einstein comenta aceste scrieri: „o varietate de schite si detalii in desfasurare care ne prezinta o interesant opinie despre activitatea acestui unic ginditor”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: