Publicat de: artzar | Iulie 8, 2007

cele 7 minuni ale lumii – versiunea XXI

Ma plimb acum printre stirile de la Associated Press…unele grave, altele asteptate…una insa pare de weekend…anuntarea in Portugalia a noilor minuni ale lumii.

In urma unul sondaj ale carui rezultate au fost anuntate simbata la pe stadionul din Lisabona, cele 7 noi minuni ale lumii includ acum: Piramida de la Chichen Itza din Mexico, Marele Zid Chinezesc, Machu Picchu, Statuie a lui Iisus Hristos, care se inalta deasupra orasului Rio de Janeiro, Colosseumul din Roma, Mausoleul Taj Mahal si cetatea Petra.

La acest sondaj au fost adunate aproximativ 100 de milioane de voturi trimise si prin reteaua internet sau de pe telefoanele mobile – declara New7Wonders, o organizatie nonprofit care a condus sondajul.

Au fort nominalizate dar nu au intrat in categoria minunilor lumii : Eiffel Tower, Easter Island in the Pacific, the Statue of Liberty, the Acropolis, Russia’s Kremlin and Australia’s Sydney Opera House.

Traditionalalele minuni ale lumii anrtice au apartinut Orientului Mijlociu si zonei Mediteraneene. Piramida din Giza, este singura minune din setul initial de 7 care se poate vedea si astazi.

Campania de a numi alte 7 noi minuni ale lumii a fost inceputa in 1999 de celebrul aventurier elvetian Bernard Weber. In aces timp au fost nominalizate peste 200 de obiecte pentru a intra pe celebra lista.

Interesant ca 5 dinte cele 7 reprezinta asezaminte cu conotatii religioase.

detalii la http://www.new7wonders.com

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: