Publicat de: artzar | Iulie 8, 2007

pas mic, nevoie mare

Mi-au placut mereu istoriile care au stat in spatele formarii unor organizatii, societati sau companii mari, care inflenteaza prin desfasurarea lor viata noastra. De fapt le adun, pe masura ce le intilnesc, intr-un volum care cine stie, poate vre-odata va folosi si altora…

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, în timpul unei vizite făcute la şcoala misionară din afara Tibetului, Bob Pierce a observat o fetiţă stând pe scări. Era subnutrită, zdrenţăroasă, iar în priviri i se putea citi o viaţă de suferinţă. Când a cerut detalii despre ea, unul dintre profesori i-a spus: „O, aşa stă ea acolo în fiecare zi. Ar vrea să vină la şcoală, dar nu mai avem loc pentru ea”.

Indurerat, Pierce a răspuns: „Nu mai puteţi face loc pentru încă o persoană?” Profesorul a răspuns: „De atâtea ori am mai făcut loc pentru „încă cineva”, încât am ajuns la limită cu mâncarea. Undeva trebuie să tragem linia”. Refuzând să accepte această dură realitate, Pierce a exclamat: „Un copil care are nevoie de ajutor nu ar trebui refuzat. De ce nu se poate face nimic?” în tăcere, profesorul a ridicat-o pe fetiţă şi aproape a trântit-o în braţele lui Pierce, întrebându-l: „Ce o să faceţi cu ea”?

In acea zi, Bob Pierce şi-a băgat mâna în buzunar pentru a cumpăra nişte orez pen­tru fetiţă, ceea ce a dus la fondarea organizaţiei World Vision!

Poate uitându-te la nevoile altora, uneori te vei simţi copleşit, dar nu uita ca oamenii nu vin toti odata, oamenii vin pe rând. Pentru că nu poţi face totul nu înseamnă că nu poţi face ceva. Ce poţi face? Ţi-aduci aminte de bănuţul aruncat de văduva din Luca 21? Şi de pâinile şi peştii pe care Domnul Isus Ie-a înmulţit din Matei 14? Când dăruieşti ceea ce ai, Dumnezeu îl înmulţeşte!

Când privim înspre suferinţă, ne vine mai uşor să trecem pe lângă ea, până când ajungem să nu o mai luăm deloc în seamă.

Ai de ales ce vrei sa fii…preot, levit sau samaritean milostiv.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: