Publicat de: artzar | Iulie 13, 2007

cuvintul nu ajunge…

“My bad”…”sorry”…”scuza-ma”,  “oh…imi pare rau”….toate expresii ce vor sa arate regretul pentru cele intimplate…De cate ori ai auzit asta cand ai fost furios/suparat si cineva a incercat sa te calmeze cu „imi pare rau!”. Si nu te-ai calmat…

Daca nu crezi cuvintele, ele nu actioneaza. De ce? La un moment dat cuvintele nu actioneaza…nu neaparat trebuie sa inviti respective persoana la restaurant sa-I dai o masa…spunem sau auzim „Imi pare rau” zilnic, de mai multe ori. O utilizam cand ne ciocnim de cineva in metrou, tramvai,  sau cand facem o greseala simpla.

Am devenit desensibilizati fata de „imi pare rau” care a devenit doar politete si nu mai e sinceritate. Asa ca daca cineva este intradevar suparat pe tine si aude expresia asta sau orice variatie a ei, nu reusesti s-o/sa-l impaci. Cind respectivul continua sa fie suparat stai sit e gindesti… „bine am spus cuvintele magice, acuma fa bine si taci…  nu te mai plange atat!”

Astfel totul devine o problema in jurul lui “CE” spui, decat de “CUM”  spui. Orice scuza este una buna, dar esentialul este ca cealalta persoana trebuie s-o creada, sa simta ca e adevarata altfel o va respinge ca pe ceva fara sens.

In Biblie deseori cind oferi iertare cuiva de ceea ce ti-a gresit inseamna ca „ii stergi datoriile”.

Sinceritatea este creata atunci cand comunicarea ta non-verbala se potriveste cu cuvintele tale. Comunicarea non-verbala include: pozitia corpului, contactul prin privire, gesturile, modulatia vocii, si expresia fetei ca sa numim numai cateva. In cadrul acestui articol nu vom intra in esenta esentelor lingvisticii non-verbale dar trebuie sa spunem ca cuvintele tale impreuna cu limbajul corpului sunt de multe ori mai importante decat cuvintele insele.

Una din formele cele mai clare de falsitate este atunci cand vorbele nu se potrivesc cu limbajul corpului. Daca cineva iti spune ca e interesat(a) dar corpul sau nu e orientat spre tine, atunci este vorba de inconsecventa. Pentru a exprima emotii adevarate, trebuie sa te asiguri ca pentru tine, comunicarea non-verbala este sincronizata cu cuvintele tale „verbale”. Trebuie sa ai in vedere ca cealalta persoana vrea de la tine mai mult empatie decat un motiv sau o explicatie. Ei cauta atat confirmari auditive cat si vizuale ca tu spui adevarul

De tinut minte aici dictonul: „Gandeste ce spui, nu numai spune ce gandesti”. 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: