Publicat de: artzar | Iulie 20, 2007

TOP 5 tendinte ale viitorului

Leonard Sweet este futurolog(viitorolog) si teolog. future1.jpgIn cadrul unei conferinte recenta a analizat pentru participanti cinci tenditne spre care societatea si cultura se va indrepta in urmatorii 10 ani. Permitati-mi sa va prezint(introduc) viitorul – si-a inceput Sweet prelegera sa.In primul rind marimea nu conteaza… the next big thing is the next small thing – a spus el destul de plastic.„Va recomand sa fiti sensibili la perceptia oamenilor…de ex. bloggeri pe internet nu vor aparea la radio sau televiziune dar vor cauta celebritatea in spatiul lor.

Apoi in urmatorii 10 ani „lucruri opuse se vor desfasura in acelasi timp,” a spus Sweet. „Ele nu sunt contradictori ideci hai sa le evidentiem partea de mijloc, acolo unde se intilnesc. Incepeti sa vedeti unde se intilnesc extremele…nu puteti incepe sa contruiti un pod incepind din mijlocul apei…”In al treile rind, regula EPIC.In cartea sa The Gospel According to Starbucks, futurologul invita bisericile sa foloseasca metoda EPIC pe care Starbucks a promovat-o. EPIC inseamna Experienta, Participare, Imagine si Conectare. „Cultura va ajuta biserica sa fie mai mult o comunitate EPIC – a spus el.In al patrulea rind in cultura imediat urmatoare totul va fi aproape digital. Cum internetul este noul invelis al pamintului, Sweet crede ca totul va deveni fie descentralizat fie hyper-centralizat„. Daca digitizezi tu de fapt descentralizezi’ spune el.

 In al cincilea rind Sweet a remarcat a noua cruciada, cresterea conflictului cu islamul.„Am avut in trecut opt cruciade. Diferenta dintre acelea si cea de-a noua, este ca cea pe care o vom experimenta va fi una globala. Asta va putea devni cea mai mare poveste a urmatorilor 10 ani.

Sweet va fi unul din vorbitorii viitoarei conferinte pastorale “Synergize!” – Intilnirea se va desfasura anul viitor si se doreste a echipa pastorii cu strategii pentru a consolida biserica si pentru ca Evanghelia sa atinga ceea ce pina acum nu a fost cuprins. 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: