Publicat de: artzar | Iulie 21, 2007

head-hunting pentru misionari

De cind am citit despre meseria de lider spiritual m-am gindit cum ar arata profilul unei pozitii de misionar in cadrul unei firme de head-hunting …sau ce raspuns ai putea sa primesti daca iti depui C.V. sau resume-ul la o astfel de companie… 

headhunting.gifde fapt m-am gindit la asta mai demult, citiva ani in urma, pe vremea aceea nerealizaind decit ceva  pentru pozitii din rindul ucenicilor…ce rapoarte ar fi citit Isus Cristos daca ar fi apelat la firme de head-hunting pentru a-si alege ucenicii(Iuda si Petru erau pozitiile la care ma gindeam atunci)…daca nu le gasesc printre fisierele mele, le voi scrie din nou… 

sa vedem ce rezultat ar putea primi Saul din Tars, aka Pavel Apostolul, daca si-ar fi depus solicitarea la o astfel de firma: 

„Stimate domnule frate Pavel, am primit cererea dvs. de a sluji, de a fi angajat intr-o asociatie misionara. Suntem incantati de disponibilitatea ta. esti un om cu multe calitati. In cele ce urmeaza permite-mi sa fiu punctual si sa-mi exprim uimirea ca poti fi misionar: 

1.am inteles că suferi de afecţiuni oculare. Organizaţia misionara solicita acuitate vizuală excelentă. Daca nu vezi cum ai sti pe unde sa mergi…unde poate sa indrume un orb? Isus Cristos este foarte explicit in privinta aceasta…un orb indruma pe un altul la groapa. 

2. un colaborator al tau(doctorul Luca) am inteles ca a spus despre tine ca eşti un om fragil, mereu bolnav şi frământat cu privire la locurile unde ai mers si ai format biserici; stim ca suferi de insomnie. Martori oculari ne-au spus ca te învârti prin casă, rugându-te aproape o jumătate de noapte. Candidatul nostru ideal are o minte lucidă şi odihnită, precum şi un corp robust. Noi credem că un somn bun revigorează atât mintea, cât şi trupul. 

3. Am auzit că in timpul liber confecţionezi corturi pentru a te putea întreţine. Cum este posibil un asemenea lucru? Stim de legaturile pe care le ai si cu armata si de relatiile de afaceri. Acest lucru poate fi periculos pentru orice organizatie misionara; nu-ti dai seama ca pui in pericol viata altora? 

4. legat de punctul 3, ni s-a raportat că ai provocat multă agitaţie în rândul comunităţii locale de afaceri din Efes, încât aceştia te numesc omul care a întors lumea pe dos. Stim ca poate ai avut probleme cu vinzarile la corturi, dar noi vrem ca Evanghelia sa fie vestita in liniste, fara tulburare.  

5. Este adevărat că ai cazier? Gândeşte-te ce mult ar afecta acest lucru imaginea organizaţiei noastre, noi pretuim si promovam integritatea, un cazier este o piatra prea mare ce atirna de reputatia ta…cum vei putea sa promovezi neprihanirea cu un asemenea lucru…organizatia noastra misionara cauta modele curate… 

6. Vorbeşti despre tine numindu-te „cel îmbătrânit”. Cu respect te informa ca noile noastre politici de pensionare nu ne permit să mai recrutăm oameni vârstnici. Viitorul este al celor tineri !    

Prin urmare, domnule frate Pavel, te informăm cu regret că n-am mai întâlnit niciodată un candidat atât de contrastant în privinţa pretenţiilor organizaţiei noastre. A te accepta ca partener full time sau part-time ar însemna încălcarea tuturor principiilor practicii misionare curente. 

Cu stimă, George(Gigi) Cap-Tzâfnos, Secretar al Societatii Lumina si Obrocul 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: