Publicat de: artzar | Iulie 24, 2007

esecul trambulina mea?

Auzi tu…sa mergi pe trotuar si sa te calce avionul…citeam stiri aproape incredibile care au facut istoire (dar si peri albi celor care le-au trait)…asta mi-a adus aminte apoi de bancul pe care il spuneam toti copii la clasa intai…despre un om care a murit in accident de avion in timp ce mergea pe trotuar…se uita in sus la un avion si a cazut intr-un canal neastupat…dehhh…copilarie… ce sa mai zici… 

Apropo de avioane…pe la inceputurile lor s-a intimplat ceva interesant…pe 8 decembrie 1903, cu fonduri de la guvern, nenumarati investitori si cu o mare propaganda, masina zburatoare a lui Samuel Pierpont Langleys  aterizeaza din pacate in raul Potomac. Noua zile mai tarziu, Orville si Wilbur Wright reusesc sa ridice cu succes „Zburatorul” lor. Oare de ce au izbutit acesti mecanici de biciclete, in timp ce un om de stiinta faimos a dat gres? Avioanele lui Langley au fost in marea lor majoritate teoretice, iar masina a fost realizata pe baza unei schite si a fost construita de catre altii.

Prin studierea notitelor fratilor Wright se poate vedea ca modul de gandire si de executie sunt strans legate intre ele. Prin incercari si erori, de-a lungul unei perioade de timp ei au reusit sa rezolve probleme cum ar fi forma si inclinatia aripii. Fiecare modificare a constituit o mica sclipire in gandire care a dus la altele si altele. Pe parcurs ei au vazut necesitatea construirii unui tunel de incercari aerodinamice si a altor echipamente de testare a fortei de ridicare si a controlabilitatii designului aparatului in continua schimbare.

Constructorii de biciclete au reusit acolo unde specailisti/teoreticieni au dat gres.

Aplicand metafora fratilor Wright asupra unui proces de creatie putem vedea ca succesul poate rezulta dintr-o serie de modificari in productia de serie. In controversata carte a lui Keith Sawyer, psiholog la Universitatea Washington, e de parere ca intr-adevar, caracteristicile minore ale schimbarilor sunt cele care duc la progres. asta imi spune mie ca erorile sunt inevitabile, chiar vitale. Esecul devine baza succesului.  

intr-un fel daca un realizezi falimentul si neputinta spirituala, nu iti dai seama ca intradevar ai nevoie de Dumnezeu…pocainta iti aduce binecuvintarea eternitatii…  

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: