Publicat de: artzar | Iulie 24, 2007

James si Chuck se leapada de Harry

Dr. James Dobson cunoscut pentru atitudinea sa crestin-conservatoare si profamile, a tinut recent sa clarifice pozita sa fata de supermediatizata serie fantastica “Harry Potter”. In ultima perioada mai multe publicatii , intre care chiar una apartinind “Focus on the Family” sugerau sau prezentau implict aprobarea cunoscutului formator de opinie crestin. Pe site-ul organizatiei “Focus on the family”, Dobson combate direct un articol care a aparut in Washington Post, care normal a prezentat aceasta nebunie spre isterie provocata de media in jurul celei mai noi aparitii (si ultima!)…in acel articol se spune ca Dobsn l-ar favoriza pe Harry. 

Ratiunea pentru care liderul crestin este impotriva acestei serii este prezenta explicita a fenomenologiei oculte. Lucrul acest genereaza si accentueaza trendul favorabil ocultismului si ideologiei new age care ataca tot mai multe minti tinere. 

“Lumea lui Potter este cea a unei elite aculte care detin un secret pre putere si succes…si cine nu vrea azi putere, succes fara efort sau cu folosind resurse minime’ spune Dobson.  

Vrajitorira este mentionata express in Biblie ca fiind o incalcare a Legii lui Dumnezeu (Deuteronom 18: 10-12; Galateni 5:20) si nu ca o gluma sau ca o joaca pentru copii. 

Linga Dobson si Chuck Colson a aparut cu un comentariu recent: “Le recomand copiilor sa nu citeasca aceste carti » a spus Colson intr-un comentariu recent. 

Saptamanile trecute auzeam o discutie pe marginea viitoarelro aelgeri din SUA in tre James Dobson si Glenn Beck. Totul pornise de la o afirmatie a lui Dobson care ar fi recomandat publicului un anumit canditat. Discutia a inceput in contradictoriu (a fost chiar o spurpiza sa vad cum se pot contrazice doi oameni si sa ramana politicosi) si s-a terminat cu scuze (Glenn i-a cerut foarte politicos si sincer iertare lui Dobson)…a fost o lectie de cum se poate face media…cum iti poti schimba atitudinea cind afli adevarul (Dobson nu facuse nici o afirmatie dar exista o speculatie pe care anumite jurnale o promovau) 

Lamuri binevenite in contextul in care media speculeaza orice…tacere sau luare de pozitie…o clarificare de la care am de invatat…nu lasa dubii fata de pozitia ta…fi vertical, vorbeste clar…lamureste lucurile…s-ar putea sa pierzi din aplauze dar iti vei pastra integritatea…sa-I las pe caini sa latre sperind ca se vor potoli? E o strategie care nu mai da rezultate in zilele acestea…mai bine sa confrunt opinia altora si vorbele nerostite care sunt puse in dreptul meu…birfa nu se domoleste prin ignorare…desi purtatorii de birfe n-ar merita nici o secunda din timpul meu… 

Un nume bun este mai de dorit decât o bogăţie mare şi a fi iubit preţuieşte mai mult decât argintul şi aurul ( proverbe 22.1)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: