Publicat de: artzar | Iulie 26, 2007

oglinda oglinjoara, cine-i cel mai cel din tara?

oglinzi.jpgNoul raport Barna despre imaginea de sine a americanilor releva citeva detalii interesante despre directiile religioase sau non-religioase din SUA.

Comparativ cu alte categorii de crestini, evanghelicii, constituie 8% din populatia americana; acestia se vad pe sine 100% devotati lui Dumnezeu, profund spirituali si chiar persuasivi in a-i ajuta pe altii sa isi insuseasca punctele lor de vedere. Evanghelicii sunt mai putin dispusi sa consulte alte alternative spirituale sau sa accepte alte puncte de vedere asupra moralitatii, se spune in studiul publicat luni.

 Singurul grup social care a demonstrat aceiasi consistenta si hotarire fata de ceea ce cred, sunt ateii, care renunta usor la manifestari sau evenimnete sociale in favoarea altor lucruri care le aduce un cistig propriei persoane. Studiul releva o mare distanta intre crestinii born-again si americanii aliniati in spatele altor credinte. Crestinii born again au o mai mare procupare fata de conditiile morale ale societatii in care traiesc, asupra viitorului moral al Americii si sunt pro-viata.Mai mult decti atit, acestia cred ca au datoria sa faca o mare difentza in lume in conditiile actuale.

Comparind adultii crestini born again cu alte grupuri ne religioase (atei si agnostici), studiul ii prezinta pe primii ca fiind destul de rezervati fata de schimbarile culturale sau politice si sunt orientati mai mult asupra unor lucruri care dau sens vietii pe Pamint., sustinid valorile traditionale ale familie, ale protejarii vietii si ale trairii in comunitate. Catolicii par mult mai deschisi fata de alte perspective morale.

Doua treimi din Americani s-au declarat spirituali si o mare majoritate a spus ca valorile crestine sunt importante in viata de fiecare zi. 75 % din americani sunt deschisi fata de alte puncte de vedere asupra moralitatii; 92% sustin valoriel familiei traditionale si 86 procente se pling de statutul moral al natiunii americane.

71 procente din americani se privesc ca niste conducatori, lideri; 81 procente cred ca sunt foarte bine informati asupra a ceea ce se intimpla in lume; 95 % considera ca pot gindi independent fara sa le indice altii ceea ce sa creada, iar 98 procente se vad pe ei insisi cinsiti si incredere.

Numai 13 % admit ca au probleme cu datoriile; 12 % sustin ca au tot felul de dependente si 40 % spun ca incearca sa dezvolte inca noi prietenii.

De doua ori mai multi crestini born-again au admis ca au probmele cu adictiiile si doar jumatate din ei au datorii.  

Cercetarea s-a desfasurat intre Ianuarie si Septembrie 2006 si a inclus 1003 – 1005 adulti cu virsta peste 18 ani. 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: