Publicat de: artzar | Iulie 27, 2007

si dai si lupta…

Într-o zi, un om care se plimba pe stradă, văzu pe un altul care se lupta cu maşina de spălat în pragul uşii. Când se oferi să-l ajute, locatarul se bucură nespus. După câteva minute de caznă inutilă, omul spuse locatarului: „Nu o să reuşim niciodată să ducem maşina înăuntru”. La care locatarul răspunse uimit: „înăuntru? Dar eu încerc s-o scot afară!”

 mda…cooperarea este imposibilă fără o bună comunicare. acest principiu este valabil fie acasă, fie la serviciu, fie la biserică. Nu e bine a presupune niciodată că toată lumea ştie totul.

Adevărul este că unora le este teamă să-şi recunoască lipsa lor de cunoaştere ca să nu fie ridiculizaţi. Alţii au nevoie de mai mult timp şi de mai multă atenţie înainte să priceapă.

Dacă eşti un om iute, oamenii nu vor fi în largul lor să-ţi ceară ajutorul. 

Daca esti prea moale oamenii vor avea nevoie de extrarabdare penru a realiza ceva in echipa cu tine.dacă un lucru nu se face bine, problema ar putea fi lipsa abilităţii tale de a comunica în mod clar şi consistent, şi nu incapacitatea altora de a face lucrul acela cum trebuie.

Fără o comunicare clară, se pot întâmpla cel putin două lucruri:

  1. Oamenii buni se descurajează şi renunţă, aşa cum se plângea odată un muncitor: „Mă simt de parcă aş face parte dintr-o crescătorie de ciuperci; uitat într-un întuneric total şi hrănit din când în când cu îngrăşăminte!”
  2. Oamenii nepotriviţi devin mai puternici, şi de-aici rezultă haosul. Deci, dacă la locul de muncă sau acasă există revoltă sau confuzie, în locul armoniei şi a directivelor clare,ar fi bine sa ne aducem aminte de un cuvint biblic care zice:”Vă îndemn… să aveţi toţi acelaşi fel de vorbire, să n-aveţi dezbinări între voi…”.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: