Publicat de: artzar | Iulie 27, 2007

vai de parashuta mea…

par.jpg„Daca nu iti reuseste primul salt, inseamna ca nu esti facut pentru parasutism”- zice o vorba veche.

intr-un astfel de caz, un om a constatat ca parasuta nu se deschide; a incercat cu cea de rezerva, nu s-a deschis nici aia. Asadar era in cadere libera, fara nici o optiune.Pe urma s-a intamplat ceva ciudat. A vazut ca ceva vine de jos spre el, cu viteza mare. Era un om! Dupa ce s-a asigurat ca nu se vor ciocni, a strigat catre celalalt: „Te pricepi la parasute?”

„Nu!” a strigat noul venit. „Dar tu stii ceva despre cuptoarele cu gaz”?

 Upsss so, nu este totul numai sa stii ceva…

Am citit despre cantitatea de infomatii,  de cunostinte, a omenirii care s-a dublat intre 1900 si 1950. Cu alte cuvinte, cunostintele acumulate in mii de ani, s-au dublat in numai 50. Pe urma s-au dublat din nou intre 1950 si 1965. Se estimeaza ca de acum cunostintele se dubleaza la fiecare 5 ani. Wow! Dar acum…nu mai putem fi la curent cu tot ce este de invatat.

Insa exista ceva si mai important decat ce stim- cum folosim cunostintele pe care le am dobandit. Desigur avem nevoie de suficiente cunostinte pentru a trai in mod util si constructiv, dar cunostintele nu servesc la nimica daca nu le folosim asa cum trebuie.Sper ca stii ca lucrurile materiale nu aduc fericirea de durata. Esti in stare sa cauti in mod activ lucrurile legate implinirea componenetei tale sufletesti?

De ex…pacea vine atunci cand stii sa ierti. Asta este informatia…cum o aplic?…Cand ma voi decide sa las supararea si resentimentele si sa scap de ele…

orice decizie luata sub imboldul fricii are mari sanse sa fie gresita. Cand vei alege calea curajului, chiar daca drumul pare atat de greu?si uite asa pas cu pas descoperim modalitati de aplicare ale principiilor importante legate de viata.

cunostintele noastre sunt bune dar importante mi se par  deciziile pe care le luam in urma infomatiei primite.  

altfel ne pastram in cadere libera…si stim si cum se termina…  

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: