Publicat de: artzar | Iulie 30, 2007

crestinii, prea ocupati pentru Dumnezeu…

busy.jpgcrestinii din intreaga lume sunt prea ocupati pentru Dumnezeu releva ultimul sondaj de opinie The Obstacles to Growth Survey desfasurat pe o perioada care cuprinde ultimii 5 ani.

am anticipat supraaglomerarea noastra inca de cind ma gindeam la o rubrica radio numita „Evanghelia pentru oameni ocupati” – dezvoltata acum firav pe blog – …dar sa aflu ca si crestinii se considera destul de ocupati pentru a-i acorda timp lui Dumnezeu asta uimeste putin…desi practica cotidiana o confirma…

sa analizam…Peste 20 000 de crestini, din 139 de tari, cu virste cuprinse intre 15 si 88 de ani au participat la acest sondaj.Prea ocupat pentru Dumenzeu este cea mai mare problema pentru crestinii din Japonia, Filipine, Africa de Sud, Marea Britanie, Mexic si Indonezia. Si in tari in care graba nu este o “marca national”  doi din trei crestini au declarat ca sunte mereu ocupati cu indeplnirea diferitelor insarcinari ale vietii cotidiene.

O viata prea ocupata inseaman o viata in care ii acorzi lui Dumnezeu unul din locurile secundare, aceasta pare sa fie una din concluziile care se asterne in dreptul crestinilor aflati in diferite parti ale globului.

6 din 10 crestini au decalrat ca “uneori” sau “intotdeauna” sunt prea ocupati in viata pentru a dezvolta o relatie cu Dumnezeu. Acest gen de opinie se intilneste indeosebi in America de Nord, Africa si Europa.  Daca ar fi sa privim situatia existenta pe tari, crestinii din Africa de Sud, Nigeria, Canada, Singapore, Irlanda, Filipine, SUA si Marea Britanie sunt cei mai aglomerati cu alte lucuri si nu au timp pentru Dumenzeu.

Din punct de vedere al genurilor, femeile si barbatii sunt oarecum la egalitate. Se vede o usoara diferenta in America de Nord acolo  unde un procent de 62% dintre femei sunt mai distrase de la acordarea unui timp cuvenit relatiei cu Dumenzeu.

Din punct de vedere al profesiilor, pastorii sunt cei mai ocupati sa indeplineasca tot felul de alte lucuri in detrimentul dezvoltarii unei relatii cu Dumenzeu(65%). Wow!„E tragic ! si Ironic. Oamenii care ar trebui sa ne elibereze sunt si ei in acelasi lant” – a decalrat profesor dr. Michael Zigarelli, profesor asociat de management la Charleston Southern University School of Business , care a condus acest studiu.

Directori, intreprinzatori, profesori, sales person, sunt printre cei mai ocupati crestini. Iata situatia exacta pe profesiuni (in care relatia cu Dumenzeu are de suferit de pe urma indatririlor care trebuies indeplinite sunt) : avocatii (72 procente), directorii (67 procente), asistentele medicale (66 procente), pastorii (65 procente), profesorii (64 procente), si femeile casnice (57 procente).Wow ! de doua ori…

„Pasul accelerat si nivelul de activitate in zilele acestea ne perturba si ne indeparteaza de la o viata imbelsugata, voioasa si victorioasa pe care Dumnezeu a pregatit-o pentru noi,” a declarat Zigarelli.

Studiul nu a explicat de ce crestinii sunt atit de ocupati dar profesorul Zigarelli a descris problema  prin conformismul cultural in care traim.

Si asta este usor de observat …noi crestinii suntem asimilati de un mers al vremurilor care ne ocupa, ne grabeste si ne supraincarca. Astfel Dumnezeu devine marginalizat iar ceea ce se deteroriaza este relatia personala cu El. Acest fapt ne aduce o vulnerabilitate crescinda de a adopta modele seculare. Si asa, apoi ciclul se repeta… 

Profesorul Zigarelli, crede ca agitatia in care traim este o pandemie globala.

Iar ii dau dreptate…Ce ar fi de facut? Pai sa rupem lantul oprindu-ne pentru o clipa(stiu asta doare…dar e cit se poate de necesar) si sa incepem sa reordonam prioritatile si sa re gindim lucururile care folosesc intradevar.  

Dumenzeu vrea sa fie cu noi, in noi si prin noi! 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: