Publicat de: artzar | August 2, 2007

comando pentru crestini!

qu.jpg

o intrebare pentru dezbatere:

Trebuie folosita forta pentru eliberarea ostaticilor crestini coreeni retinuti in Afganistan?

Grupul de 21 de crestini coreeni este impartit in 6 echipe, fapt care duce la ingreunarea localizarii lor.

Presedintele coreean Cheon Ho-Seon a aparut la televiziune declarind ca nu se pune problema unei astfel de interventii intrucit forta militara sud-coreeana in Afganistan este de doar 210 soldati. 

Intreaga comunitate crestina plinge fata de ceea ce se intimpla in Afganistan. Inivitam pe fiecare membru al bisericii sa se roage pentru fratii si surorile din Coreea, pentru o solutie pasnica de rezolvare a problemei” – a declarat Rev. Dr. Samuel Kobia secretar general al Consiliului Mondial al Bisericilor.

Reclame

Responses

  1. Hmm! Grea intrebare! Si cine ma rog s-o foloseasca? Deoarece in lucrurile care nu ma privesc, decid mai usor! 🙂

  2. Intrebarea este foarte profunda iar raspunsurile pot varia. Probabil am putea sa o inscriem , in doua situatii extreme, fie in linia teoriei razboiului drept – si in acest caz ar fi permisa o interventie armata, fie in in linia teoriilor pacifiste, caz in care folosirea fortei ar fi nepotrivita.
    Dar, ca sa dau si un raspuns mai personal, si sa nu raman numai la teorii, as spune ca, in ceea ce ma priveste, desi sunt, teoretic, pacifist si coabitez cu ideea aceasta de cand am devenit crestin, totusi, pentru ca traim intr-o lume cazuta in pacat, o lume care nu raspunde harului asa cum ar trebui, ramane si ‘sabia imparatului’ care mai intervine atunci cand trebuie sa instaureze ordinea si dreptatea. Asta este si motivul pentru care ma bucur ca exista politie , armata, etc, desi, normal, ele dovedesc doar existenta raului …
    S-ar putea trimite un comandou….
    sau s-ar putea trimite alti 22 de voluntari care, stiind ce ii asteapta, totusi sa se duca… si sa-i salveze pe cei de acolo… Exista mai multe moduri de a salva…

  3. Apostolul Pavel a iesit dintr-o situatie de criza fiind coborit intr-un cos. Asta ar putea fi interpretata in termeni moderni drept o actiune de salvare, nu?


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: