Publicat de: artzar | August 5, 2007

Barna despre provocarea de a fi parinte crestin

Cea mai mare provocare pentru parintii crestini priveste dezvoltarea spirituala a copiilor lor – asa reiese din ultimul studiul publicat de Barna Research Group. 

14 % din partintii car au copii cu virsta cuprinsa intre 3-18 ani au identificat drept cea mai mare provocare personala legata de credinta si valorile spirituale care trebuiesc dezvoltate in viata copiilor.  

10 % au spus ca ar dori sa investeasca mai mult timp in activitati religioase precum citirea Bibliei sau rugaciunea.  „Studiul nostru a indicat faptul ca pricipiile si preacticipe de credinta pe care copii si le insusesc pina la virsta de 13 ani, contureaza credinta lor pe toata durata vietii” a declarat George Barna. “Parintii au cel mai mare impact in cresterea spirituala a copiilor decit oricine altcineva” – a continuat el. 

De trei ori mai mult decit alte grupuri de crestini, parintii proveniti dintre Evanghelicii crestini au identiticat declinul moral al valorilor societatii drept un principal obstacol in calea dezvoltarii spirituale a copiilor. In acelasi timp ei au recunoscut ca nu au suficent timp dedicat copiiilor pentru cresterea lor spirituale. 

Alte probleme identificate de parinii crestini: 23 de procente au declarat ca pe total, sotul sau sotia ar trebui sa fie mai spirituali; 21 de procente au vazut o problema in cresterea lor spirituala; 20% au gasit probleme in a intelge Biblia; 18 procente au identificat  drept o problema practicile si principiile pe care le-au invatat. 

Comunitatea Hispanica a fost grupul etnic cel mai pronuntat in a identifica cresterea spirituala si nevoile familiei ca o provocare actuala. Din punct de vedere al regiunilor, parintii din Nord simt ca nu au destul timp pentru copiil lor comparativ cu parintii din alte regiuni.

„Destul de multi adulti au vagi pareri si idei fata de provocarile actuale ale societatii; apoi nu au nici energia necesara de a ajuta copii intr-o directie buna in viata” a declarat Barna.

 Studiul a fost efectuat in Octombrie-Noiembrie 2006 pe un esantion de 601 parinti crestini.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: