Publicat de: artzar | August 10, 2007

puterea aprecierii

Multi considera ca unul din secretele unei vieti binecuvintate este sa ai relatii binecuvintate…sau in alt limbaj:”Una din cheile succesului este sa ai relatii de succes”.

Iar una dintre modalitatile de a avea relatii de binecuvintate este aceea de a fi oameni care daruiesc, dau viata altora. Oricarei persoane pe care o intalnim, noi fie ii dam viata, fie luam energie vitala de la ea. Stiti la ce ma refer.

Zilnic influentzam prin ceea e spunem, facem, scriem…zilnic…luam si dam…Sunt oameni care te incurajeaza si cand te intalnesti cu ei te simti mai bine, esti fortificat. Si sunt altii care par sa te traga in jos. Oamenii binecuvintati sunt cei care au dezvoltat arta de a-i ajuta, imbarbata pe ceilalti. Una dintre metodele pentru a-i ridica pe oameni este sa-i lauzi, sa zici ceva bun despre ei. Cam greu, nu? „Daca nu poti zice ceva bun sa nu zici nimic” spune aun vechi proverb.Exista foarte multa forta in a lauda pe oameni. Incepe ceva pozitiv in ei, in tine, in relatia voastra atunci cand ii lauzi. Iti aduci aminte cand cineva ti-a spus ceva in mod laudativ? Ti-a placut, a fost ceva bun, asa-i? Eu nu vorbesc acum despre a-i lauda pe oameni atunci cand ei nu merita asta. Pentru ca e un pacat sa ii minti pe oameni! Daca au facut ceva gresit, corecteaza-i, dar daca au facut ceva bine, lauda-i ! Spunele-o neintiziat!Ce “patzeshti” cind faci asta?

In primul rind relatiile tale se dezvolta. Viata este formata din relatii. Relatii de familie, relatii cu prietenii si cu colaboratorii. Atunci cand incepem sa-i laudam pe oameni pentru aspectele lor pozitive, relatia devine mai buna, creste. Ne da si noua si lor, mai mult avant.

Apoi capacitatea ta de leader si influenta ta creste. Ce crezi cine are mai mult talent de leader si mai multa influenta- cel care ii trage pe oameni in jos sau cel care ii ajuta sa se ridice si sa creasca?

Apoi poti gasi relatii mai puternice si loialitate. Cand un om se simte apreciat si laudat, iti devine loial fiindca stie ca iti pasa de el, il iubesti si il apreciezi asa cum merita. Asta  va aduce binecuvintare peste amindoi .

Sa nu te miri daca oamenii vor fi mai mutumiti. Cred sincer ca este datoria noastra sa-i ajutam pe altii, sa-i ridicam si stiu ca ei au nevoie si doresc asta. Este un lucru bun, in sine, sa investesti in vietile altora prin cuvinte bune aduse lor si prin incurajare.

Chiar daca nu primim nimic, niciodata in schimb, este un lucru bun si corect sa contribui la bucuria si la dezvoltarea altor oameni. Chiar daca va veni altcineva cu intentia de a-i dobori, puterea laudei venite din partea unui om binecuvintat le va permite sa reziste.

Ce zici?… Ai ceva de spus…?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: