Publicat de: artzar | August 15, 2007

iubeste-ti aproapele…inclusiv vecinii…

vec.jpgUn nou sondaj de opinie arata cit de mult indeplinesc crestinii din NordAmerica porunca biblica: iubeste-ti aproapele…

Aproape doua treimi din respondenti au spus in in ultimul an si-au manifestat altruismul cel putin o data fata de vecinii lor.

Ei au numit asta un « supliment de veste buna ». Studiul mai arata ca in ultimul an 41% din participanti si-au manifestat grija fata de cei aproape lor prin consilere, oferind un umar pe care sa poti plinge sau timp pentru a asculta destainuiri.  

21% i-au ajutat pe cei care aveau nevoie de un ajutor tehnic la masina. 21% au declarat ca au cumparat vecinilor cevea ceea ce ei nu si-au putut permite. 1 procent a spus ca au salvat viata cuiva…

Femeile au fost beneficiare ale bunatatii altora intr-o masura mai mare decit barbatii. 52 % au spus ca au fost mangaiate in necazurile lor iar 46% au declarat ca au fost surpinse de actiunea buna care le-a fost oferita.

Cel putin un act de bunatate au primit fiecare din repndenti ceea ce l-a facut pe Keith Cohn, CEO al organizatiei care a condus sondajul, sa aprecieze ca e nevoie de o mai mare practicare a bunatatii.„Este extraordinar sa–ti amintesti de oameni care te-au ajutat in viata si care au arata generozitatea lor fata de tine. Dar exista inca un grup mare de oameni fata de care nu a fost manifestata nici o actiune benefica. Pentru mine esta insemna in primul rind sa incepem sa-i provocam si pe altii la fapte bune oferindu-le exemplul personal.

In ultimul an 52 de procente in cadrul persoanelor virstnice au declarat ca nu au fost martorii niciunei fapte bune, in timp ce in cadrul adoescentilor procentul este de 17%. Persoanele single au primit daruri sau au fost ajutate intr-un numar mai mare decit personele castorite. (42% fata de 25%) Ziua de 21 Iunie se doreste a ramane drept ziua faptelor bune, a altrusmului si a ajutorarii pe tot curpinsul SUA. Compania Gimundo fondata anul acesta de Keith Cohn si Chris Chase. Pentru a celebra ceea ce este frumos si placut in comportamentul oamenilor pentru a organiza evenimente pozitive destinate societatii civile. La acest spudiu au participat 1000 de persoane adulte.Doar 1% din respondenti au salvat viata cuiva…cam putin nu? poate nu ai un impact decisiv in viata vecinilor tai dar care iti este relatia cu ei ? Cind te-ai interesat pozitiv ultima oara de ei…cum iti influentezi vecinii ?

te vezi stind pe prispa casei, sau „la poarta” de vorba cu vecinul despre gospodarie, munca, stiri sau alte lucuri marunte din viata? ne-am pierdut parca ideea de a interactiona cu vecinul, de a-l cunoaste, de-ai sari la nevoie pentru a pune umarul la ridicarea lui… Urbanizarea desi ne pune in situatii favorabile exersarii unei bune vecinatati aduce insa parca mai multe conflicte…fiecare cu treaba lui punem pe buzele noastre inchizind usa in spatele nostru… 

indiferenta nu naste binecuvintare…. 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: