Publicat de: artzar | august 17, 2007

biserica la produs de filme…

mai tineti minte “Un fulger in noapte”? Pentru mine a fost primul film video cu mesaj crestin pe care l-am vazut…era fireproof.jpgundeva pe vremea lui ceausescu…actiunea filmului era despre sfirsitul vremurilor…de fapt subiectul acesta atrage ca un magnet ….nu conteaza daca publici o carte, scrii un cintec, realizezi un film sau o emisune radio, sau daca mai dai drumul la un blog…sfirsitul vremurilor te face cunoscut, citit, in atentia oamenilor…iar daca mai scrii si o nazdravanie atunci celebritatea iti e asigurata…

In urma avalansei de mesaje si explicatii profetice precum si intreptetari ale semnelor vremurilor, am senzatia ca stim deja cum o sa se intimple la sfirsitul istoriei mai bine decit cunoaste Dumnezeu…parca „Slava lui Dumnezeu sta in ascunderea lucrurilor”, nu?

 dar sa revin la filme… la inceputul anului trecut vizionam cu ai mei “the end of the spear” un film, dintr-o alta perspectiva, despre grupul de misionari condus de Jim Elliot. La sfiristul filmului eram incantat de ceea ce vazusem…un film care putea sa aiba loc pe piata…filmari bune, script bun, muzica buna, actori necunoscuti dar buni, actiunea si mesajul pozitiv si crestin.  Apoi am vazut  “Time changer” un film de fictiune dar care pune citeva probleme foarte actuale despre pozitia pe care o mai are Domnul Isus Cristos in viata noastra ca indivizi si ca si societate…apoi in timpul anului au aparut mai multe filme cu mesaj crestin…bisericile se deschideau spre o alta altrnativa de a spune oamenilor ce este esential pentru viata…  

Exista o miscare alternativ-crestina la dominatia Hollywood-ului …despre asta vorbeam pe vremuri la radio cu prietenul meu Cristi Tepes, de la Televiziunea Romana…poate revin mai tarziu cu kestii interesante despre aceasta miscare… 

Asa am dat peste biserica care a produs 2 filme destinate marelui ecran… Fratii Kendrick din Sherwood Baptist Church in Albany, Ga., au terminat recent spriptul pentru un nou filmdestinat marelui ecran. Filmul se va intitula „Fireproof,” iar actiunea se desfasoara in jurul unui pompier care are probleme in casatorie si pe care nu le poate rezolva singur.  

Ei au inceput sa scrie scriptul pentru noul fiolm imediat dupa aparitia in Septembrie 2006 peliculei „Facing the Giants” – un film despre viata unui antrenor de fotbal care nu a cistigat nimic timp de 6 ani. Difuzat in peste 441 de cinematografe in SUA „Facing the Giants” a fost desemnat de revista Sport Illustrated drept cel mai motivational film al anului 2006. Bisericile au folosit acest film in misiunea lor pentru sesiuni de instruire si ucenicizare. 

Filmele produse de fratii Kendrick, incepind de la prima pelicula „Fireproof”, au crescut in calitate si mesaj, dovedind ca se poate face o treaba buna cu bani putini(comparativ cu sumele existente la Holywood) si care pune accentul pe implicarea lui Dumnezeu in problemele cotidiene. 

„Unul din lucurirle importante pentru noi este ca oamenii sunt implicati intr-o directie buna” a decalrat Alex Kendrick, media pastor al bisericii. „In alte cuvinte intrebarea care s epune realizatorilro si actorilor : Este ceva in viata ta de cind participi la acest film care a oprit binecuvitarea lui Dumenzeu catre tine?  Sherwood Church are aceasta viziune de a produce pelicule artistice cu impact pentru societatea contemporana.

Cind Alex si-a exprimat dorinta de a produce filme cu mesaj crestin a aparut un sondaj Barna Group chiar despre acest lucru. Sondajul a relevat faptul ca filmele repezinta una din pirgiile care influenteaza constant viata oamenilor in societatea americana. 

Premeira filmului „Fireproof” va avea loc in tomana anului 2008. „Flywheel”, prima pelicula a bisericii, este pregatita pentru o re-prezentare in Noiembire, acest an.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: