Publicat de: artzar | August 18, 2007

Bob Marley prin biserica…

marley.jpgBiserica anglicana din Jamaica a inclus printre imnurile sale noi cintece. Nimic neobisnuit pina aici avind in vedere ca mai toate bisericile isi imbogatesc periodic repertoriul muzical si adauga la cartile lor de imnuri noi pagini.

Noutatea in ceea ce-I priveste pe anglicanii din Jamaica este faptul ca biserica lor va rasuna de sonoritatile produse de Bob Marley si Peter Tosh. Conducatorii bisericii au declarat ca piesa lui Marley “ One love” si cea a lui Peter Tosh “Pslamul 27” sunt primele sonoritati raggae pe care biserica anglicana din Jamaica le va adauga la imnurile sale. De fapt se doreste un prim hibrid muzical intre muzica religioasa si muzica traditionala din insula.

Decizia este ciudata mai ales prin faptul ca cei doi muzicieni au fost impotriva bisericii crestine.

Reverendul Ernle Gordon a spus ca cei doi cintareti au fost anti-biserica dar nu au fost impotriva lui Dumnezeu sau impotriva religiei. Cred ca muzica lor va ajuta la modernizarea imnurilor bisericii. A continuat el intr-un interviu acordat publicatiei The Record.

Marley si Tosh, decedati amindoi in anii’ 80, au practicat Rastafarianism, o miscare religioasa fondata de urmasii sclavilor  ca un raspuns la opresiunea fata de negri.

Nu-s mare consumator de raggae desi uneori ascult si piese crestine in stilul asta. Prin anul 1998 am ascultat de la un prieten care mergea des in Germania un album crestin numai in stilul raggae…muzica sta are parfumul ei si poate ajuta in anumite contexte…cine stie maine, poimaine auzim si celebrul “ no woman, no cry” prin biserici…bineinteles interpretat de un cor babatesc…o accapela mica acolo…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: