Publicat de: artzar | August 20, 2007

clasamentul fericirii…

happy.jpgDaca va ganditi ca tarile cele mai sarace sunt si cele mai deprimate, ei bine, este exact invers. Indiferent cat de bogata este tara in care traiesc, oamenii sunt tristi, plang, isi pierd pofta de viata si nu se mai pot odihni. Revista Forbes a realizat un top al celor mai deprimate tari. In fruntea listei se afla Statele Unite, iar la polul opus, Nigeria.

Acest top pare intr-un fel revansa celor fara prea multe mijloace mateiale…lor le ramin bogatiile spiritului care intradevar un fluctueaza asa dur la bursa.

Locul 1 – SUA. 9,6% dintre americani sufera de diverse forme de depresie. Expertii explica acest lucru prin faptul ca americanii nu se feresc sa vorbeasca liber despre depresiile de care sufera, in comparatie cu popoarele de pe alte continente. SUA se afla pe primul loc in acest top si din cauza faptului ca in America se comit mai multe crime si accidente decat in tarile vest-europene. Locul 2 ii revine Ucrainei – 9,1%. Potrivit specialistilor, aceasta cifra s-ar putea sa aiba legatura cu tranzitia de la comunism, dar si cu explozia de la Cernobal, din 1986. Pe locul 3 – Franta, cu 8,5%. Aceasta cifra mare de tulburari mentale este urmata de una si mai mare, 12%, a persoanelor care sufera de anxietate. Olanda se situeaza pe locul 4, cu 6,9%. In ciuda frumoaselor lalele si a morilor de vant, 8,8% dintre olandezii sufera de anxietate. La mica distanta, Columbia, cu 6,8%. Intr-o tara celebra pentru cafeaua sa gustoasa, 10% din populatie sufera de anxietate. Libanul se afla pe locul 6, cu o rata de depresie de 6,6% si cu 11,2 de anxietate. Specialistii pun cifrele pe seama razboiului izbucnit aici. Pe locul 7, tot o tara din Europa – Belgia, cu 6,2% depresie si 6,9 anxietate. Ea este urmata de Spania si de Mexic, cu aproape 5% si de Italia si Germania, cu 3,8%. Cu procente la jumatatea celor din urma, se afla tari asiatice, precum China si Joponia, iar pe ultimul loc, Nigeria. 

Multi vad scopul vietii in fericire. Pornind din insasi esenta fiintei noastre, noi aspiram catre fericire si multumire. Ce am vazutr eu pin acum inv iata araa asa: in masura in care ne pasa de fericirea celorlalti, suntem noi insine fericiti. Intrucat noi nu suntem doar fiinte materiale, este o greseala sa ne punem toate sperantele de fericire numai in evenimentele exterioare. Este esential sa ajungem la pacea interioara…

 “Va dau pacea Mea, va las Pacea mea. Nu o dau cum o ofera lumea; sa un vi se tulbure inima” – Isus Cristos

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: