lipsit de etica la Pentagon

mp.jpg7 inalti ofiteri de la Pentagon dintre care 4 generali vor fi chemati in fata comisiilor de disciplina pentru faptul ca au promovat crestinismul.

Un inspector de la Pentagon a descoperit recent faptul ca acestia s-au implicat in promovarea crestinismului si pot fi acuzati de neglijenta in serviciu sau abatere de la etica militara. Ei au aparut intr-un clip promotional destinat unei camapanii financiare in folosul organizatiei Christian Embassy. Organizatia a fost fondata de Bill Bright ca fost o parte a Campus Crusade for Christ.

Ea se adreseaza in special promovarii valorilor crestine catre diplomati, militari de cariera, membrii de guvern.In fiecare miercuri dimineata organizatia sustine o intilnire de rugaciune a celor care sunt crestini si lucreaza la Pentagon.

Acuzatia este legata de aparitia lor in uniforma militara, fapt care ar fi trebuit sa fie aprobat de conducerea Pentagonului. In raport se mentioneaza ca nici unul din cei 7 nu a solicitat vre-o aprobare din partea superiorilor.

Un fost general al armatei SUA, care participa la intilnirirle de rugaciune, a declarat ca ceea ce se incearca impotriva celor 7 ofiteri este fatarnicie curata, ipocrizie. Sunt militari care s-au implicat in deschidera unor centre de acomodare musulmane in cadrul Quantico Marine Corps Base. Unul din secretarii de stat in probleme de aparare a participat in Iunie la o ceremonie dedicata deschiderii unui centru de rugaciune islamic.

Putem asadar tolera prezenta unor ofiteri ai armatei SUA in centre de inchiare islamice. O consideram o vizita formala. De ce nu avem aceiasi opinie si daca citiva ofiteri crestini considera ca este bine si util sa promoveze valorile Bibliei in cadrul Pentagonului?

In spatele acestei actiuni se poate afla un grup intitulat Military Religious Freedom Foundation, care a facut presiuni ca acesti ofiteri sa fie cercetati.

Va fi interesant de vazut daca acesti ofiteri vor fi pedepsiti pe motiv de incalcare a regulilor etice.

Pare din ce in ce mai greu sa promovezi crestinismul in SUA, tara cu un presedinte crestin si cu cele mai multe biserici crestine din lume…ciudat paradox, nu? miroase ca in imperiul roman sub Constantin… 

Asta imi confirma ceea ce cred de mult; faptul ca biserica crestina pulseaza, traieste acum acum prin ceeace se intimpla in Africa, Asia, Orientul Mijlociu…a promova crestinismul la Pentagon insemna a fi lipsit de etica… oare ce urmeaza? 

Autor: artzar

om intre pamint si Cer

Un gând despre „lipsit de etica la Pentagon”

Lasă un comentariu