Publicat de: artzar | August 31, 2007

frumosii cistiga bine…

246320188_59f8bbd551.jpgPersoanele cu un fizic placut castiga in general, cu 12% mai mult decat persoanele mai putin atragatoare din punct de vedere fizic – zic cei de la Journal of Economic Psychology. 

Intr-un studiul realizat de catre Universitatea din California, au fost alese trei grupe de subiecti care au intrunit principalele caracteristici ale perceptiilor asupra atractivitatii fizice. Astfel, comportamentul lor a fost monitorizat si totodata, cercetatorii au urmarit si evolutia salariala a acestora.

„Oamenii atragatori castiga mai multi bani decat cei mai putin atragatori, care la randul lor castiga mai multi bani decat cei si mai putin atragatori” , au concluzionat cercetatorii.

De asemenea, cei care au realizat studiul au adaugat ca masuratorile au luat in calcul indivizi din diverse societatii si cu meserii diferite.

Astfel, rezultatele studiului au aratat ca oamenii atragatori sunt considerati a fi cooperanti in proportie de aproximativ 39% , in vreme ce indivizii mai putin atragatori sunt perceputi ca fiind saritori numai in proportie de 16% . Oamenii neatragatori au obtinut la aceeasi categorie un punctaj de numai 6%.

Totodata, cercetatorii au mai observat ca oamenii frumosi au tendinta de a se plasa mai curand in echipele de succes ale companiilor tot datorita perceptiei pozitive pe care ceilalti o au asupra lor.

„Este destul de suparator sa aflii ca locul de munca este de fapt un concurs de frumusete”, declara Catherine Kaputa, specialist in strategia muncii.

„Un fizic placut are un efect de halo, asa cum il numesc expertii in stiinte sociale. Astfel, pentru ca cineva este atragator ii asociem in mod inconctient mai multe atributii pozitive, care in definitiv ajung sa nu mai aiba nici o legatura cu felul in care arata acea persoana.”

Asta nu face nimc alceva decit de a alimenta si mai mult listele de asteptare la cabinetele de chirurgie estetica. Pentru a veni in ajutorul oamenilor de rand, Catherine Kaputa a gandit o strategie de succes din 5 pasi.  

Aceasta face referire, vestimentatie, atitudine, originalitate in miscari si in comportament, tinuta ingrijita si nu in ultimul rand, onestitate si capacitatea de a accepta ideile critice catre propria persoana.

Nimic nu se spune in studiu despre frumuseatea interioara. Ii pasa cuiva de asta? E dret salariul pentru ea nu-l primesti pe Pamant…    

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: