Publicat de: artzar | septembrie 5, 2007

pshihiatrii, mai putin religiosi…

Majoritatea pshihiatrilor din SUA provin din  rindurile protestantilor sau romano-catolicilor. Studiu dat publicitatii recent de jurnalul Psychiatric Services, evidentiaza faptul ca 39 % dintre doctori sunt protestanti, 22% catolici, si 13 % evrei. In grupul pshihiatrilor 27% sunt protestanti, 10% catolici si doar 29% evrei.

Mai mult decit atit in timp ce 10 procente din toti medicii au declarat ca nu apartin nici unei grupari religioase, 17% dintre pshihiatri au dorit sa fie incadrati in aceiasi categorie „none.”

Surprinzator pshihiatrii se considera a fi spirituali dar nu religioasi. Pacientii religiosi care vor fi consultati de pshihiatrii vor avea dificultati in a gasi puncte comune cu acestia.

Medicilor, care nu au nici o inclinatie spre religie, le este mult mai usor sa recomande pacientilor o vizita la pastor sau o persoana clericala. 56 procente dintre doctori si-au trimis pacientii sa consulte si un pshihiatru in timp ce 25% le-au recomandat sa stea de vorba cu o persoana clericala.

Dr. Michael Torres, care lucreaza in American Psychiatric Association’s, crede ca este important ca numarul pshihiatrilor care au contact cu spiritualitatea si religia in mod personal, sa creasca, pentru a dezvolta apoi conectii spirituale in practical lor.

Studiul a cuprins 1,144 doctori din SUA incluzind 100 de pshihiatri. 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: