Publicat de: artzar | Septembrie 5, 2007

tinerete fara batrinete – workalchoolic version

hardwork.jpgNu mai e luni si ceea ce scrisesem duminica cu gindul la „iar e luni” a palit pentru ca luni a fost zi libera…asa ca am pus leucoplast pe gura postului respectiv si i-am dat o fata mai vesela…

Dar rinjetul workalhoolicilor pindeste…am deschis subiectul intr-o doara palavragiind cu un amic si asa am aflat ca cercetatorii de la University of Victoria au stabilit ca workaholicii(adica indragostitii de munca) nu sunt mai fericiti sau mai bine realizati ca altii.

Conferentiarul de psihologie, Fred Grouzet, 31 de ani, scria intr-un raport publicat recent: „Munca nu te face fericit. Nu poti sa faci mereu un lucru, fara incetare. Trebuie sa-ti echilibrezi timpul.”

Fred si colaboratorii aduc date statistice in sprijinul celor afirmate. Ceea ce spun ei, ar putea fi stiri proaste pentru artistii pentru care munca e si mancare si somn.

Ceea ce nu iau in considerare acesti cercetatori este ca exista multi workaholici a caror vieti obisnuite sunt deja mizerabile din alte motive. Cautand o farama de bucurie, ei nu mai sunt in stare sa iasa din cursa. Acesti oameni sunt predispusi la nefericire. Eu trebuie sa va spun ca cei mai multi workaholici pe care ii cunosc nu sunt deloc nefericiti, si fericirea lor rezulta dintr-o dedicatie sanatoasa pentru munca lor. Cine are ochi de citi sa inteleaga!…right bro?

Problema este complicata. Iata care sunt cele 7 semne de avertizare, cum ca un esti departe de clubul workaholicilor anonimi:

  1. In loc de te-a accepta pe tine insuti, tu cauti aprobare si justificare pentru existemta ta in munca.
  2. Tu lucrezi pentru a evita sentimentele tale, excluzind adevaratele tale nevoi si dorinti.
  3. Tu utilizezi munca pentru a inlatura incertitudinile din viata ta prin supra-organizare si prin mentinerea controlului, insa cu pretul pierderii spontaneitatii si creativitatii.
  4. Tu creezi crize si iti provoci infuzii de adrenalina pentru a rezolva probleme interne iar apoi te retragi in anxietate si depresie.
  5. Tu acumulezi munca pentru a te asigura ca vei fi mereu ocupat, o sa pari important si nu te vei plictisi niciodata.
  6. Tie ti-e teama de timpul liber.
  7. In mod tipic tu esti un perfectionist care nu vrea sa ceara ajutor sau sa imparta munca sa cu altii fiindca nimeni nu se poate ridica la inaltimea standardelor tale.

 In vremea asta basmele romanilor( unde esti tu Petre Ispirescu?…) nu mai sunt la moda…dar cine poate uita „tinerete fara batrinete”…ce insemna „tinerete fara batrinete” pentru un workalchoolic? Simplu… …”cine munceste la tinerete nu mai apuca batrinetea”… 

Reclame

Responses

  1. si niciun Cuvant de la DOMNUL???ai vorbit doar de la tine, in felul lumii, pocaieste-te fuga, cat mai este usa HARULUI deschisa, pe cine crezi ca intereseaza la ora asta ispirescu?????, eu stiam ca trebuie sa fim nebuni pentru HRISTOS, si daca nu suntem, sa ne facem!si „n-am voit sa stiu intre voi nimic altceva, decat pe ISUS, SI pe EL , rastignit”.

  2. pentru Felicia, un cuvant din Scriptura: „intelegi tu ce citesti?” de restul …sanatate!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: