Publicat de: artzar | Septembrie 7, 2007

pocainta fata de Holocaust…

Suveranul Pontif a declarat vineri ca Biserica Romano-catolica trebuie sa manifeste si sa  arate pocainta sa pentru ceea ce li s-a intimplat evreilor in cel de-al doilea razboi mondial.

Tema Holocaustului a fost dezbatuta in cadrul intalnirii pe care Papa Benedict a avut-o cu o serie de lideri religiosi in timpul vizitei sale de 3 zile in Austria. Benedict a vizitat Vienna’s Judenplatz, comemorind moartea a peste 65,000 de evrei austrieci omorati de nazisti.

Liderul a peste 1,1 milioane de catolci din lume, a dorit in acest fel sa-si arate pocainta, durerea si prietenia fata de fratii evrei…

Actualul suveran a servit(sau cel putin a fost inscris) pentru scurt timp in structurile armatei lui Hitler, dar in timpul regimului lui nazist orice tanar german era inscris automat in rindul formatiunii paramiliate a nazistilor. Atit el cit si familia sa s-au opus regimului care a provocat al doilea razboi mondial.

In cadrul vizitei in Austria, o tara redominat catolica, Suveranul Pontif va discuta si probleme care destabillizeaza din interior biserica catolica si va incerca sa lamureasca scandalurile sexuale in care au fost implicati mai multi prelati austrieci.

„Cred ca inca pot sa mai ajut la vindecarea acestor rani” a spus Papa Benedict reporterilor, multumind tuturor celor care au suferit pentru cauza christica in ultima perioada…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: