Publicat de: artzar | septembrie 9, 2007

un Dumnezeu care nu lipseste in nevoi

pustie.jpgRelatarile despre parcursul poporului evreu din Egipt spre Tara Promisa contin amanunte si detalii care consolideaza perspectiva unui Dumnezeu prezent la timp in nevoile noastre cotidiene. 

Pe cand se afla in desert, Moise trebuia sa hraneasca poporul cu care pornise la drum. Iar hranirea a 2-3 milioane de oameni inseamna tone de hrana….aproximativ, dupa calculele cercetatorilor, 1500 de tone de alimente pe zi. Stiti ce inseamna 1500 de tone de alimente? Doua trenuri, fiecare de 1,5 Km lungime!!! Si pe langa toate acestea trebuie sa va ganditi ca ei calatoreau in desert si ca mai aveau nevoie se de lemne pentru a-si gati mancarea. Asta inseamna alte 4.000 de tone si alte cateva trenuri de aceleasi dimensiuni pentru fiecare zi petrecuta in desert, timp de 40 de ani cat a durat calatoria lor prin pustiu.

Insa poporul nu avea nevoie doar de mancare sau lemme, ci si de apa. Daca punem la socoteala apa necesara organismului intr-o zi si apa folosita la spalarea vaselor in care se pregatea mancarea, ies in jur 44.000.000 litri de apa pe zi.  

Si ar mai fi ceva…au trebuit sa treaca Marea Rosie pe timp de noapte. Daca drumul era ingust, sirul de oameni s-ar fi intins pe 1200 Km si ar fi trecut 35 de zile pentru ca si ultimul om sa treaca marea. Pentru ca intreg poporul sa treaca marea intr-o singura noapte, ar fi fost nevoie de o carare lata de 4.5 Km necesari pentru ca 5000 de persoane sa treaca o data. Apoi, de fiecare data cand poporul se oprea pentru odihna, tabara capata dimensiuni gigant. Oare Moise s-a gandit la toate aceste elemente atunci cand a pornit cu poporul? Nu cred. 

 Moise a facut altceva…s-a increzut in Dumnezeu pentru nevoile poporului cit si ale sale si mai ales a stiut sa le administreze. Moise credea in Dumnezeu si Dumnezeu a purtat de grija poporului.  

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: