Publicat de: artzar | Septembrie 10, 2007

tatii nu vor sa piarda…

dads.jpgUn recent sondaj realizat de CareerBuilder.com dezvaluie dorinta tatilor care lucreaza de a petrece mai mult timp cu familiile lor. 37% dinte cei chestionati doresc sa abandoneze slujba pe care o au in present pentru a sta acasa daca partenerul de casatorie ar fi in stare sa furnizeze suficente resurse financiare pentru nevoile familiei. Alte 38 de procente spun ca ar fi de accord cu o scadere a salariului in schimbul unui timp mai mare alaturi de copii lor…

cum s-ar simti femeile daca partenerii lor de viata ar face asta? E nevoie de un alt sondaj cred…

deci, sa nu fiti surprinsi daca veti vedea in timpul saptamanii mai multi tati pe terenul de joaca alaturi de copii lor.

Aproape 24% dintre tati cred ca preocuparea prea mare cu slujba pe care o au poate avea un impact negativ asupra copiilor lor. 48% procente au pierdut cel putin un eveniment important in viata copiilor lor in ultimul an de zile. 18 % au pierdut 4 sau chiar mai multe din aceste evenimente.

Mai mult de unul din patru tati care muncesc, petrec mai mult de 50 de ora pe saptamani ocupati cu munca lor, iar aproape unul din 10 ofera slujbei lor mai mult de 60 de ore pe saptamana.

In timp ce tot mai multe companii ofera programe variate pentru promovare in ierarhia firmei, balanta intre viata si munca trebuie ajustata in favoarea familiei. Pina acum situatia nu arata deloc bine, dar cel putin barbatii care muncesc si sunt si tati, vad aceasta problema.

Richard Castellini, vice presedinte in cadrul CareerBuilder.com si tata a 3 copii ofera citeva sfaturi pentru o buna balanta intre munca si viata de familie.

1.Fii in legatura – cind esti la munca da un telefon scurt acasa intre intilniri sau alte proiecte. Asta le va spune copiilor ca ei sunt in mintea ta…

2. Organizeaza o intilnire pentru copii . Daca si alti colegi au copii de aceiasi virsta cu alor tai, cere-i permisiunea sefului de a avea o intalnire dupa servici a tuturor copiilor.. Va fi o ocazie si pentru colegi sa vorbesca putin intre ei.

3. Acorda-le atentie. Cind esti acasa si petreci timp cu familia, inchide telefonul mobil sau alte cai de comunicare care ar putea divide atentia ta de la cei din familie.

4. Fi atent la evenimente. Pune in agenda ta sau in calendarul tau evenimente in care copii sunt implicati si fa tot posibilul sa fii linga ei …la meciuri, sau alte lucuri pe care le fac la scoala…

5. Fa-ti timp Cel putin o data pe saptamana, planifica o activitate de familie care sa implice jocuri interactive, sau vizitarea unor locuri.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: