Publicat de: artzar | Septembrie 11, 2007

Septembrie 11, in istorie

1297    William Wallace conduce 15,000 de scotieni intr-o victorie asupra armatei engleze. In istorie momentul a ramas cunoscut ca Batalia de la podul Stirling. Iubitorii filmului pot vedea dramatizarea acestei batalii in filmul Braveheart.

1499       Armata franceza cucereste orasul Milano, Italia. Dupa aceasta Italia este restrinsa la o regiune formata din orase-stat.  

1609       Henry Hudson ajunge in portul New York, descopera insula Manhattan  si riul care mai tarziu ii va purta numele – the Hudson River.

1709       Conflicte importante in cel care avea sa ramana in istorie drept “primul razboi european in era moderna”. Batalia de la Malplaquet, in care coalitia armatelor engleze, olandeze si austriece se apara de armata franceza. 

1776       Dupa cucerirea orasului New York, conferinta de pace aduce impreuna trei personaje proeminete ale congresului American: Benjamin Franklin, John Adams and Edward Rutledge. Dupa aceast tratat de pace, americanii declara in Iulie, independenta. 

1777       In timpul razboiului de independenta, armata condusa de George Washington poarta pentru prima data intr-o batalie steagul American. 

1855       Se termina asediul de la  Sevastopol unde trupele britanice, franceze si italiene, captureaza nava amiral a armatei rusesti.  1922       In ciuda protestelor statelor arabe, incepe mandatul britanic in Palestina. 

1941       Incepe constructia cladirii Pentagonului.  

1944       Armata SUA trece granita Germaniei. In Quebec se intilnesc presedintele SUA Roosevelt, primul minstru britanic, Winston Churchill, si primul ministru al Canadei, Mackenzie King. 

1948       Mohammed Ali Jinnah, moare in Karachi; primul conducator al statului Pakistan. 

1972       Finalul crizei ostaticilor evrei in cadrul Olimpiadei de la Munich, Germania.11 sportivi israelieni sunt ucisi. Pentru multi acesta este inceputul “erei teroriste”.  

1973       presedintele Chile Salvador Allende este ucis intr-o ambuscada de trupele generalului Augusto Pinochet.

1990       Presedintele George Bush se adreseaza Cngresului in cadrul razboiului din Golf, declarind ca Saddam Hussein va fi infrint.
 

1999       Evreii sarbatoresc 6000 de ani de la creearea lui Adam. In mai multe credinte evenimentul este recuoscut ca finalul unui ciclu al istoriei umane. 

2001          Un gup de teroristi in legatura  cu Osama bin Laden, deturneza 4 avioane. 2 intra in turnurile World Trade Center din New York, provocind prabusirea acestora. .Altul se prabuseste partial peste caldirea Pentagon-ului din Washington. Al patrulea se prabuseste in Pennsylvania. 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: