Publicat de: artzar | Septembrie 14, 2007

ortodoxia-n media

Cum era de asteptat s-a facut coada la scaunul patriahal pentru interviuri.  Intr-unul din primele sale interviuri ca Nou Patriarh al Romaniei, Daniel, se pronunta pentru  o manifestare coerenta si mai ndrazneata a Bisericii Ortodoxe in mass-media.Adevarul este ca aici Ortodoxismul cam pierduse serios teren in zona asta, desi potentiaul este mare. 

Radio Trinitas(care nu suna rau…dpv al scopului pe care si-l propun) este postul de radio ortodox fondat de Daniel pe vremea cind nu era Patriarh. Este prezent deja in 24 de judete. Asta insemana mai multe licente cistigate in concursurile vizate de CNA. Cotidianul Lumina si saptamianul Lumina de Duminica sunt si ele distribuite in toata tara. Noul patriarh a avut viziunea si a stiut ca prezenta in mass-media este mai mult decit necesara…nu este un moft, o modernizare…

 “Avem nevoie de un radio pentru intreaga Biserica, de un cotidian pentru intreaga Biserica”, a spus noul Patriarh. 

Posturi de radio au si cultele (neo-)protestante, evanghelicii, iar de cind cu tehnologia asta avansata chiar s-au inmultit , e drept doar on-line.

Am gindit mereu ca e necesar sa existe mai multe posturi de radio pentru a implini mai multe nevoi si a satisface mai multe gusturi.

Platesc insa tribut afectiv celor 9 ani si jumatate petrecuti in RVE Bucuresti.  

Vocea Evangheliei trebuie sa fie o voce de referinta in piata media. « Asculta Originalul » nu trebuie sa ramana doar acel promo si trebuei sa fie deviza fiecarei zile. RVE are potentialul acesta prin oamenii care sluesc acolo de multi ani. Ei trebuiesc insa sprijiniti. Ajutati si lasati sa lucreze.  

Off…nu mai zic nimic…prezentul arata altceva, ei parcurg acum „perioada lucida” – (nici o legatura cu insemnatatea termenului)…aparentele nu salveaza problemele de fond…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: