Publicat de: artzar | Septembrie 26, 2007

crestinismul nu mai seamana cu Isus Cristos

Tinerii americani sunt mult mai sceptici si nepasatori fata de principiile si invataturile crestinismului decit cei aflati la aceiasi virsta, dar cu 10 de ani in urma – releva rezultatele un nou studiu publicat de Barna Research Group. Perceptia negativa fata de credinta crestina a dus la cresterea numarului de tineri americani care sunt atrasi de alte credinte in afara crestinismului.

Numai 16% dintre necrestinii cu virste cuprinse intre 16 si 29 ani au spus ca au o parere buna despre crestinism. 10 ani in urma o larga majoritate a tinerilor americani considerau crestinismul deosebit de important in consolidarea societatii civile. Tinerii din ziua de azi nu au o parere buna nici despre evanghelici. Doar 3 procente din categoria de viststa 16- la 29 ani, si care nu sunt crestini, au declarat ca “vad cu ochi buni” ceea ce spun si sunt evanghelicii. Cu 10 ani in urma peste 25% dintre tinerii necrestini aflati la acelasi palier de virsta (16-29) declarau ca au o opinie buna fata de evanghelici.

Perceptia negativa pe care necrestini o au despre crestinism se datoreaza unor manifestari intalnite in mediiel crestine: spirit de critica(87 %), ipocrizie (85%), promovarea un stil vechi (78%), si sunt prea involvati in politica (75 %)Jumatate din pastorii seniori participanti la studiu au declarat ca lucrarea crestina in periaoda de astazi este mult mai dificila deoarece oamenii sunt extraordinar de impotrivitori fata de Crestinism.

Exista si citeva lucruri favorabile crestinismului. Ce se apreciaza? Crestinii promoveaza in mare parte acelasi principii pe care le expun si alte religii (82 procente spun asta), au principii si valori bune (76 procente), sunt prietenosi (71 procente).

Criticismul adus crestinismului nu a venit doar din partea tinerilor necrestini. Jumatate din tinerii care merg la biserica considera crestinismul practicat astazi prea ipocrit, politicizat si imbibat cu un spirit de judecata. O treime din tineri care merg la Biserica considra crestinismul invechit si lipsit de realitate, de relevanta.

Tinerii crestini condamna faptul ca homosexualitatea este privita ca un mare pacat si nimeni din Biserica nu ii ajuta pe homosexuali si lesbiene sa se indrepte potrivit invataturilor biblice. Toti ii judeca dar nimeni nu-i ajuta sa se indrepte.

23 procente din tinerii necrestini au spus „Crestinismul se schimba fata de cea ce ar trebui sa fie ” si  „Crestinismul in societatea de azi nu arata ca si Isus Cristos” Tinerii crestini spun si ei in proportie asemanatoare(22%) acelasi lucru.

„Generatiile mai in virsta resping critica adusa crestinismului din partea celor care sunt necrestini” a declarat R. Kinnaman, cercetator in cadrul Barna Research. “Dar am descoperit faptul ca tinerii crestini sunt mult mai interesati de cei zic cei din afara bisericii despre crestinism decit opinia celor care sunt crestini. Perceptia negativa pe care o au cei din afara bisericii are o mai mare relevanta si importanta fata de tinerii crestini, deoarece vine din partea celor linga care ei petrec o mare parte a timpului lor: colegii de clasa, prieteni, amici”.

In timp ce crestinismul ramine o experinta tipic religioasa si cea mai comuna credinta in SUA, o reevaluare fundamentala a aplicarii pricipiilor crestine in viata cotidiana devine o necesitate pentru generatiile viitoare.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: