Publicat de: artzar | Octombrie 3, 2007

meci mare: Dawkins versus Lennox

lennox.jpgPe 3 octombrie are loc in Alys Stephens Center din Birmingham, Alabama o confruntare de exceptie intre reprezentantii crestinismului si ateismului modern. Richard Dawkins autorul cunoscutei “The God Delusion » si cunoscutul apologet crestin John Lennox vor raspunde la intrebarea « Exista Dumnezeu? » 

dawkins.jpgDawkins, etichetat de BBC drept „Rottweiler-ul lui Darwin,” este figura proeminenta a noului ateism. Ignoranta si destul de tacuta religie a ateismului nu neaga acum doar existenta si realitatea lui Dumnezeu ci mareste miza: religia trebuie sa dispara! 

In ultimii ani (mai exact ultimii doi), cinci carti care atacau existenta lui Dumnezeu si necesitatea credintei, au ajuns (propulsate de un marketing eficient) pe lista bestseller-urilor.  

„Oameni care in trecut le era rusine sa spuna ca Dumnezeu nu exista descopera dintr-o data ca nu sunt singurii si simt nevoia sa-si faca auzit glasul” declara pentru Washington Post presedintele Aliantei Ateiste Internationale, Margaret Downey. 

Potrivit unor studii recente intocmite de  Barna Group, peste 5 milioane de adulti americani se considera atei si il resping pe Dumnezeu. Daca la acestia se adauga numarul agnosticilor si al celor care au indoieli cu privire la existenta lui Dumnezeu, numarul “celor fara credinta” ajunge in SUA la 20 de milioane. Cam cit Romania nu?… 

Dawkins a clasificat pe o scala de la 1 la 7, cu 1 certitudinea ca Dumnezeu exista si cu 7 faptul ca El nu exista. A clasificat cu 6 posibilitatea ca un om de stiinta sa dovedeasca ca Dumnezeu exista. Pentru Dawkins, oricum, „Dumnezeu este foarte improbabil” si el isi traieste viata asta „bazindu-se pe presupozitia ca Dumnezeu nu este prezent”. 

Confruntarea de maine ii va da prilejul apologetului crestin john Lennox sa vorbesca despre aparitia noii sale carti “God’s Undertaker: Has Science Buried God?”. In aceasta lucrare, Lennox isi invita cititorii sa re-examineze pozitia si argumentele ateiste prin care stiinta puncteaza ne-existenta Divinului. 

Fostul ateu Lee Strobel, in prezent un cunoscut apologet crestin, a realizat anul trecut un documentar video despre existenta lui Dumnezeu. L-am vazut. Ochiul si urechea mea de jurnalist care s-a dorit nepartinitor au fost placut impresionate. Este bine facut, prezinta multe argumente si fapte care te pun in fata unei decizii logice…de fapt totul pare o partida de sah…logica atee si logica crestina… „Astazi stiina arata prin descoperirile ei mai multe despre existenta unui Creator decit o facea pina acum” spune Strobel in cartea sa „The Case for a Creator.” 

Dezbaterea “The God Delusion Debate” este spnsorizata de Fixed Point Foundation, o organizatie crestina de tip think tank.

Dawkins este profesor in cadrul “The Royal Society and Charles Simonyi chair for the Public Understanding of Science at Oxford University”. Lennox este profesor in matematica si filosofia stiintei la „The Green College of the University of Oxford”. Amandoi si-au dedicat cariera lor stiintei si au ajuns la rezultate diferite.

Reclame

Responses

 1. Ai vazut dezbaterea ? Este pe undeva online ? Eu am pus ceasul sa sune, dar nu avem conexiune la internet …

 2. Am incercat sa o gasesc pe vre-un canal. nu am gasit pe nimeni care sa o difuzeze. Cred insa ca e inregistrata. Caut in continuare si daca aflu iti spun…sau macar transcriptul…

 3. update despre unde poate fi gasita inregistrarea

  The God Delusion Debate on WCRF!
  Moody Radio’s broadcast of the live debate (October 3rd) between Christian apologist Dr. John Lennox and atheist Dr. Richard Dawkins will be available on DVD from http://www.fixed-point.org. It is not available on podcast or in other audio download formats.

  voi incerca sa dau de prietenii mei de la Moody pentru a face rost de material…

 4. Linnox asta nu e un sistem de operare?

 5. @artzar: am observat anuntul respectiv. Desigur ca o sa fie de vanzare … ar fi bine sa fie si online pntru streaming, daca nu pentru download.

  @dadatroll: Nu e Linnox ci Lennox. Lennox e numele de familie al apologetului crestin. Linux este kernelul sistemului de operare GNU/Linux, denumit popular tot Linux.

 6. Hello,

  I am interested if the debate will be available for streaming to be able to listen it online. I am from Romania, and unfortunately I had no internet connection at the time the debate was taking place.

  Thanks.
  Vasile Tomoiagă

  You may order a DVD or a CD of the event via our website. Thank you.

  Hannah Sooter
  http://www.fixed-point.org/

 7. s-ar putea sa fie ceva sanse dar nu am nici o confirmare sigura pentru streaming. altfel raspusul celor de la fixed point este in justificat. multe misiuni crestine traiesc pe aici din ceea ce produc si vind…ideea de autosustinere…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: