Publicat de: artzar | Octombrie 5, 2007

pisica care spune viata Papei…

Chico, acesta este numele pisicii care va descrie viata celui mai bun prieten al ei, Papa Benedict, intr-o lucrare biografica altfel decit ne-am putea astepta de la un Cardinal.

„Dragi copii, aici veti gasi o biografie diferita de altele pentru ca e spusa de o pisica si niciodata o pisica nu vorbeste despre prietenul ei, fie el si Papa Benedict” a declarat in cuvintul introducitiv Monseniorul Georg Ganswein.

„Chico si Joseph” asa se numeste cea mai ciudata dintre biografiile care vor putea fi citite de copii. De ce Joseph? Pentru ca pisica a scris bineinteles si despre cine a fost Papa adica cardinalul Joseph Ratzinger.

Autorul celor 44 de pagini ilustrate este Jeanne Perego, care si-a petrecut cea mai mare parte a timpului in Germania dupa ce Ratzinger a devenit Benedict, in Aprilie 2005.

Chico nu e o fabulatie, pisica a existat cu adevarat si i-a fost daruita Papei de un cuplu german. Cuplul se ocupa de adminstratia casei unde cardinalul Ratzinger spera sa se retraga la batrinete daca nu era ales Papa.

Chico prezinta viata celui mai bun prieten al ei incepind cu anul 1927 parcurgind alaturi de Joseph etapele in care acesta a fost tanar, preot, presbiter, cardinal.

Biografia se termina in ziua de 19 Aprilie cind a fost ales Papa. In cuvintul sau introductiv Ganswein spune copiilor: „Nu uitati ca tot ce cititi ii trece prin cap unei pisici. La sfrisitul zilei ea e tot pisica indiferent desprea cine vorbeste”

Idea nu e noua dar oricum cred ca va prinde…unul din prietenii mei scrie povestea bisericii sale din perspectiva unui soarece care traieste in caldirea bisericii…ce vede…cum isi explica ce se intimpla…cartea lui n-a aparut inca, dar parca le vad pe amindoua pe acelasi raft in librarie…soarecele evanghelic si pisica catolica…un fel de Tom si Jerry la seminar…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: