Publicat de: artzar | Octombrie 14, 2007

alarmist si exagerat…

In aceiasi saptamana in care sustinatorii protectiei mediului sarbatoresc cistigarea premiului Nobel de catre Al Gore si democratii din SUA ii fac cu ochiul poate se inscrie in cursa pentru presedentia americana…un judecator al Curtii de Justitie Britanice a catalogat documentarul “An Inconvenient Truth”, premiat la ultimul Oscar,  drept „alarmist” si „exagerat.”

In opinia juristului Michael Burton, documentarul respectiv contine 9 erori stiintifice. Inclusiv predectia conform careia nivelul oceanului va creste asa de mult incit va acoperi centrul orasului Manhattan. Cel mai interesant in afrimatiile jurisului britanic mi se pare opinia potrivit careia documentarul nu este doar stiintific, este si politic.

Comitetul norvegian de acordare a premiilor Nobel a spus in momentul premierii lui Al Gore ca acesta este probail cel mai important om care  a incercat sa informeze intrega lume asupra risurilor incalzirii globale.

Decizia judecatorului britanic apare ca o concluzie la o actiune inceputa cu o luna in urma. Atunci a existat propunerea ca documentarul lui Al Gore sa fie distribuit la nivel national in scolile(nivel de gimaziu) din Marea Britanie. Stewart Dimmock, a pornit demersul sau din postura de parinte aflat  in comitetul de parinti al unei scoli vizate sa promoveze documentarul.

Au aparut si reactii adverse actiunii judecatorului englez  care vor sa spuna ca sunt ceva inexactitati in documentar dar problema juristului este ca nu agreeaza cu teza schimabrii climatului…

Ca suntem mintiti de media si purtati unde vor ei…asta stim…pina cind?…asta nu ne dam seama intrucit minciuna isi schimba hainele de la o zi la alta…merita sa crezi pe cineva care te minte sistematic?   

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: