Publicat de: artzar | Octombrie 19, 2007

o noua alegorie crestina: „Harry Potter and the Deathly Hallows”

Aflata in turneu international pentru lansarea ultimului volum al seriei Harry Potter, autoarea J.K. Rowling a facut o afirmatie surpinzatoare. „Harry Potter and the Deathly Hallows” poate fi perceputa drept o alegorie spirituala in care autoarea prezinta de fapt lupta ei spirituala. 

“Pentru mine paralela religioasa este evidenta. Dar n-am vorbit niciodata direct pentru ca nu am vrut ca oamenii sa banuiasca cum se va sfirsi toata povestea”. Aparent finalul seriei te duce cu gindul la inviere sau la viata vesnica.

Autoara remarca referirile la doua pasaje biblice primul de la 1 Corinteni 15:26 si celalat in Evanghelia dupa Matei 6.19. Cartea incepe deasemenea cu 2 epigrame de influenta spirituala, una crestin si alta pagina.

„Adevarul este ca, asemena lui Graham Greene, credinta mea este ca voi crede din nou. M-am intrebat de multe ori in timp ce scriam daca eu cred in viata vesnica. Si am avut multe lupte interioare pina sa pot admite ca da. Viata dupa moarte m-a preocupat intens dovada cele scrise de-alungul seriei”.

Rowling a crescut in Biserica Anglicana dar in present participa la intilnirile Bisericii Scotiene.

Sa nu uitam totusi ca in fata acestor declaratii ale autoarei stau exprimarile deloc favorabile facute de personalitati respectate ale lumii crestine, James Dobson, Papa Benedict XVI sau Charles Colson. Toti trei evidentiind pericolul magiei si influentei oculte, care nu are nici o legatura pozitiva cu invatatura crestina.

„Harry Potter and the Deathly Hallows,” a aparut in data de 21 Iulie si are deja peste 350 millioane de copii vindute, fiind considerate de Wall Street Journal si USA Today drept bestseller. Rowling a facut aceste declaratii la Los Angeles.

Pentru ca ma aflu in fat unei declaratii de autor, nu am cum sa ma indoiesc de autenticitate vorbelor. Dar de ce spune Rowling lucrul acesta. Din sinceritate? Ce alt avantaj ar avea? Material…a vindut bine toate cartile si nu cred ca ar vrea sa cucereasca prin vorbe dulci „piata crestina”. Sa fie adevarat…numai viata ei o poate dovedi… 

Cum sa le intelg…pot fi doua directii

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: