Publicat de: artzar | Octombrie 20, 2007

Alabama

state_bible_2.jpgIncepind din acest an scolar, elevii care merg in  scolile publice din Albama vor studia Biblia. Si vor face lucrul acest cu aprobarea Comisiei pentru Educatie din statul Alabama. Decizia de a introduce Biblia in curriculum scolar a fost luata in unanimitate.

Astfel Alabama este primul stat din SUA care aproba folosirea proiectului “The Bible and its Influence”.

Sheila Weber, vicepresedinte pentru comuniare a Comisiei pentru Educatie a declarat ca a fost intocmit si un manual care sa ajute la aplicarea respectivului proiect, astfel incit fiecare profesor sa stie exact care este rostul respectivelor lectii. Proiectul The Bible and its Influence este un curs nedevotional la nivel academic de studiere a Bibliei.

Studentii vor parcurge pe linga studierea cartilor Vechiului si Noului Testament si alte subiecte precum “Milton si Biblia,” “Exod si Emancipare” sau “Credinta si Libertatea in America.”

40 de profesori si cercetatori — Catolici, Evrei, Evanghelici, Protestanti, si Orthodocsi – au revizuit respectivul manual inaintea publicarii. Cartea include referinte din partea lui Chuck Colson, Vonnie Bright de la Campus Crusade for Christ  si Jamie Crouse din organizatia Concerned Women for America. TIME Magazine a laudat aceasta initiativa, intimp ce Charles Haynes, professor emeritde la First Amendment Center, a revizuit si semnat manualul.

Barry Lynn din partea organizatiei care doreste separeare statului de biserica (Americans United for the Separation of Church) a declarat: “A invata religia intr-un mod obiectiv inseamna a invata ce e bun, ce e rau si ce urit. Aceasta carte vorbeste doar despre ce e bun”

In prefata cartii se spune studentilor: “Nu vei fi fortat sau presat sa accepti o religie. Vei invata despre religie asa cu e prezentata in Biblie, dar nu vei fi implicat in practicarea religiei.

In present peste 160 de scoli au implementat programul The Bible and its Influence.  

Reclame

Responses

  1. Este de apreciat că în America se introduce Biblia în programa şcolilor publice. Să dea Dumnezeu ca nu numai în Alabama ci în toată America să se studieze Biblia în şcoli. Şi la noi ar fi bine să se studieze Biblia, nu religia.

  2. Lia, este bine sa facem diferenta pe care tu o sesizezi: religie sau Biblie. Pe de alta parte discutia privitoare la educatia religioasa in scoli publice e departe de a termina. Cit de mult mi-ar placea sa stiu ca si in scoala lor, copii mei invata si despre Biblie, cred in acelsi timp ca rolul Bisericii este de furniza suport pentru educatia copiilor, tinerilor, adultilor.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: