Publicat de: artzar | octombrie 22, 2007

blogurile protestante nu sunt adevarate…

In luna Iulie media rasunat de o declaratie a Papei de la Vatican, prin care acesta spunea ca alte comunitati crestine in afara Bisericii Catolice, nu sunt biserici adevarate, reale.

Recent din agenda papala a mai iesit o mica “minunatie” declarind ca blogurile protestante nu reprezinta bloguri adevarate. Probabil se poate referi ca nu sunt bloguri crestine cel mult, intrucit blogurile indiferent ca vorbesc despre agricultura, masini, cosmetice sau bucatarie tot bloguri raman… 

“Biserica mama Romano-Catolica este sursa adevarului si luminii in lume”. Astfel blogurile afiliate Bisericii Catolice poarta cu ele singure amprenta autenticitatii, a adevarului ce merita crezut. Prin aceasta afirmatie, alte bloguri de sorginte protestanta sau crestina nu prea sunt bloguri reale.

Legat de asta Al Mohler, presedintele the Southern Baptist Theological Seminary a declarat: „Acesta este un alt exemplu prin care putem intelege ca Papa doreste sa defineasca Biserica Catolica singura detinatoare a adevarului. Prin asta ne aduce inapoi in istorie inaintea Conciliului Vatican II.”

In ultima Bula Papala intitulata Exsurge Bloggerae, Papa Benedict declara ca mantuirea in Biserica Romano Catholica se bazeaza pe o combinatie de credinta si sacramente. Asta pentru ca, „Dumnezeu doreste cooperarea noastra in aceste acte ale harului”. In opinia lui mantuirea asa cum este proclamata de protestanti este ridicola.

Vaticanul a redactat o lista a unor bloguri pe care le recomanda tuturor catolicilor din lume. Potrivit Papei Benedict, „Noi dorim ca blogarii catolici sa citeasca si sa posteze elemente importante pentru doctrinele si practica religioasa precum Euharistia, Purgatoriul, Sfinta Fecioara, rugaciunile sfintilor, binecuvintarea de a repeta Rozariul si Infailibilitatea Papala.

Benedict a pronuntat si denumirea anumitor bloguri care reprezinta o ingrijorare pentru Biserica catolica. As cum au fost interzise scrierile lui Luther, Calvin, Zwingli, si chiar a Bibliei, citeva bloguri nu sunt recomandate credinciosilor catolici. El a pronuntat sintagma “sinistrele sapte bloguri’: Al Mohler, Desiring God, Founders Ministries, Provocations and Pantings, TBN , Tom’s Blog, and Elder Eric’s blog.

O alta lista de bloguri nerecomandate crestinilor catolici va fi lansata dupa 1 Ianuarie 2008. 

Reclame

Responses

 1. […] Azi am văzut articolul de la Scara Cerului. […]

 2. multumesc pentru referinta sau mentionare; o singura adaugare(de dragul corectitudinii pozitionale)…eu nu sunt Scara Cerului, ci sunt pe scara Cerului…nimeni nu se urca pe mine sa ajunga la Cer…sper!!! altfel are putine sanse….nu de alta dar sunt asa de mic…de aia am nevoie de scara, nu?

 3. din nefericire nici in post-ul tau, nici in cel in engleza pe care l-ai tradus nu am gasit sursa stirii. adica cea in care papa spune chestia cu blogurile.
  ar fi fost o stire traznet!

 4. draga Pe scara Cerului, spune-ne care este link-ul, il cere lumea.

  Scuze pentru incurcarea numelui. 🙂

 5. Mr. Atrzar, te-am mai rugat sa dai link de unde iti iei sursele de informare. Pentru ca aici avem o gluma buna de tot (am ras cu lacrimi), dar unii se agita fara motiv.

  http://tominthebox.blogspot.com/2007/09/pope-says-protestant-blogs-are-not-real.html

 6. Mr. Artzar, e satria teologica, stirea asta. Te rog sa postezi si sursa o data cu informatia, sa verifice poporul.

 7. Aşa, Artar, vezi e gluma!

  Da e buna! 🙂

  Si la mai mare..

 8. Ar fi bine sa se lege de protestanti, si-ar mai pune oamneii inca o data intrebarea: Cum trebuie sa fie crestinul adevarat? Si din disputa aceasta nu imi fac probleme pentru adevar.

 9. teste…teste…teste…ce ne-am face fara ele…n-am dorit a starni furtuni pe buza unui vas crapat de lut…Mr. Vasile ai salvat multe bloguri de la trecerea la catolicism…pina la urma blogurile protestante sunt sau nu demne de crezare?

 10. Kiar asa cum isi permite? Kine se krede, papa de la Roman?

 11. […] ca fiind un lucru adevarat? Nimeni altii decat Marius Cruceru, alias patratosu, Emi Pavel , alias mr_artzar si Alin Cristea (sorry Alin, dar alias cu ‘militian al netului’ nu-mi place asa ca raman […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: