Publicat de: artzar | Octombrie 23, 2007

un Cristos mai dulce…

“My Sweet Jesus,” sculptura din ciocolata care-l portretizeaza pe Isus Cristos desbracat de haine, se reintoarce sub privirile publicului, dupa vacarmul produs in sezonul de Paste cind a fost expusa pentru prima oara. De aceasta data va fi expusa in Proposition Gallery din Chelsea alaturi de alte opt sculpturi de ciocolata care infatiseaza citiva sfinti catolici.

Liga Catolica, o organizatie care monitorizeaza activitalile religioase din New York,  nu este de acord cu aceasta reprezentare.“In vreme ce ‘My Sweet Jesus’ este pe cale sa fie expus in holul unui hotel central si cum sarbatorirea de Halloween este mai apropiata decti cea a Pastelui motivul impotrivirii noastre nu este de aceasta data din cauza sarbatorii”- se mentioneaza intr-un comunicat al Ligii Catolice.

In luna Martie grupul a criticat perioada in care s-a desfasurat expozitia dar si locatia, parterul galeriei Roger Smith Lab Gallery din Midtown Manhattan – dorind chair sa protesteze in fata hotelului Roger Smith pina cind expozitia va fi inchisa.Bill Donohue, conducatorul Ligii Catholic, declara despre sculptura ca reprezinta “cel mai rau atac fata de sensibilitatea crestina care a avut loc vreodata”.Un val de apleuri telefonice foarte manioase, la acea vreme, din care nu au lipsit ameninari cu moartea la adresa autorului, Cosimo Cavallaro, au fortat galeria de arta sa anuleze expozitia.

De aceasta data, Cavallaro a declarat ca el spera ca ciocolata care-l va portretiza pe Cristos sa atraga atentia oamenilor, privitorilor fata de fragilitatea vietii si sa traiasca o experienta cu Cristos.„Lucrarea mea nu vrei sa se topeasca, asa ca trebuie sa pretuiesti timpul cit o poti vedea. Este cumva vie… ” declara Cavallaro.

Artistul a declarat pentru Associated Press ca a primit in ultima perioada mai multe mesaje de incurajare.Sculpturiel religioase ale lui Cavallaro – care nu vor include pe cea a lui Isus Cristos – vor putea fi vazute intre Oct. 27 si Nov. 24, perioada care coincide intr-un fel cu celebrarea Zilei Tuturor Sfintilor pe Nov. 1.

Si inca un amanunt ‘picant” …prima sculptura din ciocolata a lui Isus Cristos, a fost aruncata de autor dupa ce a fost distrusa de soareci. 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: