Publicat de: artzar | Octombrie 30, 2007

top-ul celor mai bogati oameni morti

Cind spui Forbes, spui lumea celor bogati in analize, detalii, statistici…pentru al saptelea an consecutiv cunoscuta publicatie prezinta in mass media topul celor mai bogati oameni morti…topul e interesant in primul rind prin ideea de a-l concepe…cu totii stim ca nu luam nimic cu noi dupa pragul mortii…poate clasamentul ar trebui sa se numeasca top-ul celor mai bogati decedati daca ar fi trait… in fine nu-mi fac eu probleme pentru cum au denumit ei respectiva chestie… 

In ultimul an numai putin de 13 celebritati cuprinse in top au adunat impreuna o avere de 232 millioane dolari. Asta nu e putin, nu?  

Multi dintre ei sunt recunoscuti instantaneu daca le pronunti numele (Elvis, Marilyn, Warhol) astfel incit marketingul nu-si face probleme in vinzare unor produse continind numele respective.

Conform clasamentului, Elvis, regele rock-n-roll, este si regele celor morti si bogati inca…Averea sa a sporit in ultimul an cu 49 milioane de dolari in special datorita afacerilor in domeniul imobiliar.  

Kurt Cobain , cel mai stralucitor star al anului 2006 prezent in precedentul top, nu mai apare anul acesta. Vaduva sa, Courtney Love, a vindut o parte din drepturile asupra cintecelor sale pentru suma de 50 de milioane dolari. Normal acest lucru nu ar fi trebuit sa ramana neprodctiv dar se pare ca banii strinsi in anul 2007 nu reprezinta suficient pentru a fi prezent din nou in top.

John Lennon sare anul acesta pe locul 2 cu incasari estimate la 44 milioane dolari, precedenta pozitie fiind locul 4. Un alt membru al formatiei Beatles, George Harrison este present acum pe locul 4 cu venituri de aproximativ 100 milioane dolari.  

Iata prima parte a  clasamentului 

TOP 5 -Venituri
Celebrity 2007 incasari Profesie Decedat Virsta Cauza mortii
Elvis Presley $49 million Musician Aug. 16, 1977 42 atac de cord
John Lennon $44 million Musician Dec. 8, 1980 40 ucis
Charles Schulz $35 million creator desene animate Feb. 12, 2000 77 Cancer
George Harrison $22 million Musician Nov. 29, 2001 58 Cancer
Albert Einstein $18 million om de stiintat April 18, 1955 76 cauze naturale

                                                                                                                               

Nou intrati in respective lista sunt „King of Cool” Steve McQueen ($6 million) si „Godfather of Soul” James Brown ($5 million). Rapper-ul Tupac Shakur intra din nou in lista cu $9 million – fiind prezent prima oara in 2002.  

Perioada de evaluare a incasarilor facute de pe urma celebritatilor s-a desfasurat intre Octombrie 2006 si Octombrie 2007. Acest fapt a dus la neincluderea in lista a unui alt musician decedat in Septembrie 2007, Luciano Pavarotti. 

Poate parea doar o informatie de can-can…dar pe mine m-a dus cu gindul la Cel care a murit si nu este prezent in lista aceasta. Pentru ca bogatia sa nu poate fi estimata in repere financiare. Cit costa un suflet?…o mie, doua mii…zece…o suta?…unii dintre noi se vind pe putin, sufletul lor valorind insa mult mai mult…Isus Cristos, a murit pentru a ne imbogatii intr-un mod in care Elvis sau James Brown nu o vor putea face niciodata. El a murit sarac pentru ca noi sa fim bogati…Cristos investeste diferit pe alte coordonate…intr-un fel Cerul devine mai bogat cu orice suflet care ingenuncheaza inaintea Crucii…asta profit!

Si ar mai fi un argument de ce Isus Cristos nu poate fi prins in astfel de top-uri…El a fost mort dar a inviat…si un top al celor mai bogati morti inviati n-a aparut inca… 

Finalmente, bogatia nu e rea daca e folosita in scopuri bune, neegoiste. Dar intrebarea Scripturii rasuna inca:”ce-ar folosi unui om sa aiba toate bogatiile pamantului daca isi pierde sufletul?”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: