Publicat de: artzar | Noiembrie 2, 2007

Auleou PH meu

Sunt obosit. E vineri si ma gindesc ca e aproape luni…sinucigas  mod de a intra in weekend, nu?

De fapt sunt obosit la fel ca majoritatea dintre noi. Toti suntem supraincarcati de munca si cu somnul nefacut. Unii apelam la cafea si inca una si inca una si…pentru a razbate prin toata ziua.

In cautarea lor pentru energie unii aleg scurtatura bauturilor energizante care iti stimuleaza adrenalina. Este o forma rapida de imbunatatire a performanetelor dar …temporara. Adevarul secret pentru o energie constanta se afla in noi. Ma gindes demutl la complicatele reactii chimice care au loc in corpul nostru…cite bombe sunt detonate controlat…

Cunoastem faptul ca  trupul nostru actioneaza precum un curent electromagnetic mentinut in valori bune de balanta biochimica. Fiecare proces din sistemul nostru psihologic depinde de valorile acestei balante. Un indice important ce intra in acest proces este circulatia singelui. Si prin ea ajungem la PH.

Ce e PH-ul? Definita scurta este potential de hidrogen. De fapt este o scala care masoara cit de acida sau cit de alcalina este o substanta. Scala este de la 1 la 14, 1 insemnind acid, 7 neutru si 14 insemnind alcalin.

PH ideal al singelui este undeva pe la mijloc…7.25. Multe din boli, inclusiv cancerul prospera in mediu acid dar nu pot supravietui in mediul alcalin. Un mediul alcalin aduce sanatate trupului si altfel induce energie. De fapt tinta oamenilor sanatosi este de a avea ceva mai multa hrana „alcalina” decit „acida” Dar nu toate mancaruriel acide sunt rele dar oricum nu ar trebui sa depaseasca jumatate din hrana.

Cel mai usoara metoda de ne verifica PH este de a merge la farmacie si de a cumpara test pentru PH. Testele le aplicam atit salivei cit si urinei noastre. Primul lucru dupa ce ne-am sculat si ultimul inainte de culcare ar trebui sa fie in perioada de teste un strop de saliva si unul de urina pe tester. Nu prea mult intrucit ar afecta rezultatul testului.Valoriel ideale ale PH atit pentru urina cit si pentru saliva ar trebui sa se situeze intre 6.4 si 6.6 Asta pentru ca Ph fluidelor este diferit de Ph singelui.Daca testul iti indica o anumita valoare spre mediul acid sau alcalin ar trebui atunci sa consumi alimente din mediul opus.

Asta ca tot vrem sa traim echilibrat…nu se poate pina nu echilibram si reactiile interne…este intr-un fel de ajutor reactiilor chimice care au loc in trupul nostru tinid cont de ajutorul Ph-ului…

 Wow Doamne, m-ai creeat minunat de complicat…  

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: