Publicat de: artzar | Noiembrie 6, 2007

Echilibreaza-ti munca si familia

Mentinerea unui echilibru intre familie si munca de la serviciu este uneori destul de greu de infaptuit. Nu este deloc usor sa faci din familia pe care o ai prioritatea numarul unu. Iata cateva modalitati prin care echilibrul ar putea fi stabilit.

  • adu-ti aminte de faptul ca familia este una dintre institutiile create de Dumnezeu. Pe langa familie mai sunt biserica si guvernul. Biserica este alcatuita din familii si va depinde de starea in care se gasesc acestea. Guvernele sunt instituite pentru a asigura libertatea si securitatea atat a familiilor cat si a bisericii. Insa familia este prima si se afla la baza. A fost creata de catre Dumnezeu; la randu-ne devenim la un moment dat membri ai unei familii.
  • Declara faptul ca intre familie si munca, familia reprezinta o prioritate. Ordinea ar trebui sa fie: pe primul loc sau in centrul tuturor domeniilor din viata ta, Dumnezeu, apoi dedicare fata de familie si abia apoi cea fata de munca pe care o desfasori. Din nefericire, pentru multi, aceasta ordine este inversata si munca este intronata pe primul loc, cel mai important.
  • Mareste timpul pe care il petreci cu familia. Iata cum poate fi crescuta calitatea timpului pe care il pterecem in familie:

–         exprima-ti dragostea pe care le-o porti in mod cat mai deschis–         distreaza-te impreuna cu ei–         cauta sa fii mereu in armonie cu sotul sau sotia pentru ca in acest fel si copiii se vor simti bine–         incearca sa imbunatatesti pe cat posibil comunicarea. Fii alaturi de cel care are nevoie de comunicare–         rezerva un timp special pentru copii–         incearca sa tii cont de orele la care puteti lua masa impreuna–         plecati impreuna in vacanta si organizeaza activitati care sa ii implice pe copii–         cel putin atunci cand inca sunt mici copii, nu consuma din timpul tau liber pe activitati personale–         fa-ti timp si participa la cat mai multe manifestari la care participa si copiii tai. –         Limiteaza timpul pe care il petreci in fata TV. Cautati sa gasiti programe sau filme pe care sa le puteti urmari impreuna cu copiii.–         Rugati-va in mod regulat impreuna pentru unitatea familiei.   Ce ar trebui sa faca sefii care doresc ca angajati lor sa aiba familii sanatoase? Sa incerce sa promoveze acele politici care sa intareasca familia. De cele mai multe ori se poate face apel la lucruri mici si putin costisitoare care insa pot contribui din plin la atingerea scopurilor propuse. De asemenea un astfel de sef ar putea sa incerce sa limiteze noptile pe care angajatii familisti ar trebui sa le petreaca singuri in delegatii. Ar fi bine si daca ar incerca sa respecte zilele de odihna pe care fiecare are dreptul sa le petreaca impreuna cu familia. 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: