Publicat de: artzar | Noiembrie 8, 2007

furtunare de creiere…

Sedintele de “brainstorming”(furtunare de creiere le spuneam noi la radio) au fost mereu pe placul meu…indiferent de domeniul cu care se relationeaza…este sansa de a ma juca putin si de a vedea cum functioneaza echipa; ceea ce spune unul, este amplificat de altul, este scurtat de altii si apoi tot asa…unul mai pune un suntet, altul o imagine, unul o culoare…pina cind produsul e gata sa se nasca…si apare… 

„Brainstormingul” este o cale extrem de buna pentru a practica creativitatea. Poate fi aplicat pentru un individ sau pentru un grup. Aceasta metoda se bazeaza pe generarea a cat mai multe idei, cat mai repede posibil pentru rezolvarea unei probleme. Nu conteaza cat de ciudata poate fi o idee, toate ideile trebuie notate in scris. Se impune o limita de timp pentru acceptarea ideilor. Daca brainstormul este realizat de un grup, va fi numit un individ pentru scrierea ideilor. Desigur daca e un brainstorm individual, respectivul va scrie ideile pe masura ce ii vin in cap. Un lucru important: cu cat mai putin sunt judecate ideile cu atat mai mare va fi numarul de idei generate.

Desi multe idei vor fi nerezonabile si ineficiente, totusi este posibil ca tocmai ele sa te conduca la ideea care va functiona pana la urma. Te ajuta sa-ti fixezi un scop pentru numarul de idei pe care vrei sa le generezi. Aceasta poate duce la ceva spre care tinzi si poate sa declanseze solutia perfecta. Condu un jurnal despre gandurile tale pentru utilizari viitoare. Asta include sa-ti notezi visele, intuitiile, citatele, problemele cu prietenii si orice alta informatie care este pertinenta pentru tine. Aceste note trebuie sa fie oarecum organizate, astfel ca sa le poti trece in revista periodic. Poti gasi uneori raspunsul la o problema intr-un vis din luna trecuta, asa ca e bine sa-ti amintesti de aceste note in mod frecvent. Acest sistem va completa mintea subconstienta complexa si iti va permite sa posezi o resursa fara limite.Lasa ideile tale sa se dezvolte si urmareste-le dezvoltarea.

Se spune ca o idee buna valoreaza 50 de centi, dar planul pentru implementarea ei valoreaza milioane de dolari. S-a mai spus asta si altfel. Toti cei care au stat sub dus au avut idei, Dar omul care iese de sub dus, se sterge, se imbraca si realizeaza ceva cu ideea, este cel care schimba lumea. (acuma daca tot stai sub dus nu uita sa te speli…totusi…)

Pe masura ce invatam despre creativitate si despre metodele care functioneaza cel mai bine pentru noi, ni-se deschide o intreaga lume noua. Creativitatea iti poate fi de ajutor in rezolvarea problemelor, in relatiile cu oamenii si pentru obtinerea de succese in toate domeniile vietii tale.Uneori cand ne confruntam cu o problema, noi ne luptam cu gandurile noastre atat de mult incat ne cheltuim energia. Stresul care rezulta din acest mod de rezolvare a problemei influenteaza si modul in care gandim. Daca nivelul de anxietate devine prea mare, unele parti ale creierului nu mai lucreaza si devine imposibil sa mai generam ideile necesare pentru a rezolva problema. In asemenea cazuri exista doar doua alternative – lupta sau retragerea din fata pericolului. Poti evita aceste emotii paralizante pentru minte prin schimbarea mediului. Atunci cand simti ca devii stresat peste limita sau ca nu poti sa te concentrezi, cel mai bine este sa le lasi pe toate si sa pleci departe de problema.

Concentreaza-te pe alta preocupare. Pentru unii oameni, golful, jongleria, gimnastica sunt mijloace pentru indepartarea blocajelor lor mintale. Dupa aceea, cand te intorci la problema ta importanta, mintea ta, inainte stresata, va avea din nou o atitudine relaxata si va fi pregatita pentru lupta si cuceriri.

Blaise Pascal a spus : „Aproape toate problemele omenirii rezulta din incapacitatea noastra de a ramane singuri intr-o camera pentru un timp suficient de lung.” Indepartarea de problema permite mintii tale subconstiente sa se ocupe de rezolvarea problemei in timp ce mintea ta constienta este ocupata cu alte lucruri. Uneori vei gasi solutia problemei in timp ce dormi, fiindca atunci mintea subconstienta este cea mai activa. La baza, toate experientele si cunostintele tale sunt stocate in aceasta parte a creierului. Acesta este locul in care creativitatea ta isi gaseste forta motrice. Daca poti folosi aceasta forta, atunci vei castiga puteri creative mult dincolo de asteptarile tale cele mai indraznete.

O alta metoda buna pentru a-ti ajuta creativitatea este sa citesti. Da, asa e, sa citesti. atunci cand citesti, mintea subconstienta creaza in mod automat imagini, fie ca iti place, fie ca nu. Asa ca dezvolta o pasiune pentru citit si urmareste cum creste creativitatea ta.

Einstein spunea ca isi va imagina ce trebuie sa se intample si apoi va incerca sa demonstreze ca asa e.  

Reclame

Responses

  1. si studiul impreuna e un fel de brainstorming, se aduc mereu idei noi si valoroase despre orice text al Scripturii

  2. daca ai in grup crestini de „tip Bereea”, da, asa este o furtunare de creiere…daca sunt insa mai mult spectatori sau sugative…mai greu…pentru mine studiul este o kestie interactiva…daca nu e asa e doar o prezentare, un monolog…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: